Flatehogst i Brynsengfaret

Flatehogst på Brynseng

Vi ble glade da det ble bestemt at det skulle bli skole i Brynsengfaret. Delvis, selvfølgelig, fordi det faktisk er behov for flere klasserom i vår bydel. Men også fordi vi har fulgt forskjellige tidligere utbyggingsforslag med bekymring. Da gamle Kabelfabrikken sto der, var det en tett skog fra kanten av platået mellom friområdet nedenfor og bebyggelsen.

Brynsengfaret

De forskjellige utbyggingsforslagene tok i forskjellig grad hensyn til trærne, men selv når byggingen skulle stoppe opp rett bak trærne fryktet vi jo at det skulle gå ut over røttene. Men en skole helt innerst ved T-banen var perfekt. En skolegård skulle jo ikke være noen trussel mot trærne i skråningen. Trodde vi.

I Plan- og bygningsetatens saksfremstilling sto det: «Plan- og bygningsetaten legger vekt på at eksisterende trær beholdes. Det er lagt inn en reguleringsbestemmelse som sikrer hvert tre som fjernes skal erstattes av et nytt. Trær på tomten tilfører utearealet kvalitet og kan bidra til sikring av skråning. Skolegården er svært soleksponert og skygge fra trær på den flate delen av skolegården vil dermed være positivt.»

Men nå er Undervsiningsbygg i gang. Slik ser det ut på omtrent samme sted i dag:

Brynsengfaret

Og her er den lille skogen:

Brynsengfaret