Masseødeleggelsesvåpen på Etterstad

masseødeleggelsesvåpen

Nei, Etterstad har ingen masseødeleggelsesvåpen. Tilknytningen til Etterstad er først og fremst at vi nylig har bestilt en ny datamaskin. Som for det meste skal stå her på Etterstad, og dermed gir oss påskudd til å fortelle denne utrolige historien fra virkeligheten.

Maskinen er bestilt fra et amerikansk selskap, som må følge amerikansk lov. Derfor måtte vi svare på 4 spørsmål. («Svar derfor på følgende fire spørsmål for å bekrefte at bruken overensstemmer med amerikanske lover og regler.»)

De første spørsmålene var ikke spesielt spennende:
1) Hvem er sluttbruker av produktet?
2) Hva er den tiltenkte bruken for produktet? (hjemmebruk, forretning….
3) Skal produktet eksporteres?

men så kommer altså siste spørsmål , som stilles i fullt alvor i henhold til amerikansk lov:
4) Skal produktet brukes i forbindelse med masseødeleggelsesvåpen, dvs. kjernefysiske formål, rakettvåpenteknologi eller kjemiske/biologiske våpenformål?

Et øyeblikkelig var fristelsen til å svare «ja» nesten overveldende. Men vi vil gjerne ha akkurat den maskinen. Og et useriøst svar kunne kanskje vekke interesse hos folk der ute som vi helst så at ikke vet om vår eksistens. (Selv om selskapet lover at det er «vår policy å ikke videreføre eller selge informasjon om dine bestillinger og produktene du kjøper til noen annen organisasjon.)