Trosterudbekken/Haugerudbekken

Ny tur til Trosterudbekken

Vi har tidligere fulgt en gren av denne bekken fra T-banen nær Trosterud til den forsvinner under jorda ved Sentrum Bygg. (merket med 1 på oversiktskartet)

Trosterud/Haugerudbekken

Denne gangen skal vi se på en gren nærmere punktet der bekken flytter ut i Alna. Dette bekkeløpet er merket med 2 på kartet.

Haugerudbekken

Den store bygningen øverst på kartet er Smart Club. Her er bekken lagt i en oppmurt renne rundt bygningen og ned i en rist.

Haugerudbekken

På baksiden av bygget møter vi et typisk «bekkegjerde», slik man gjør mange steder. Det spesielle med disse gjerdene er at de ikke beskytter noe some helst. Det er fri tilgang frem til gjerdet både ovenfra og nedenfra til alle tider av døgnet. Heldigvis er det forholdsvis lett å komme under.

Haugerudbekken

Som vi ser på kartet deler bekken seg lenger opp. En gren går forbi Luren i retning Hellerud, men vi holder oss til venstre. Det er mye av både dyre- og planteliv her. Folk som bor nær bekken kan fortelle om kalvende dådyr i denne skogen.

Haugerudbekken

Like før vi kommer til Ytre Ringvei forsvinner bekken inn i et rør. Det blir nå en stund til vi ser vann igjen.

Haugerudbekken

Haugerudbekken

Vi krysser et lite grøntområde, og på andre siden av Haugerudhagan ser vi en gammel bekkedal. Etter hva naboene sier var det noen tyskere som tok livet av seg på broen over denne bekken da krigen sluttet. Broen er selvfølgelig borte for lenge siden.

Haugerudbekken

Her må vi slite litt. Ikke bare er veien sperret med gjerde, men det er også T-banespor på tvers av bekken. Vi må derfor ta en omvei før vi er tilbake på sporet etter bekken.

Haugerudbekken

Haugerudbekken

Herfra går veien på gangveier gjennom borettslagene. Etter kartet skal bekken gå ut i marka rett etter Solfjellet borettslag (høyblokkene i bakgrunnen).
Det er den midterste bekken vi snakker om. Nederst på kartet ser vi den grenen vi forlot nedenfor Ytre Ringvei. Øverst en gren av den bekken som var merket med 1 på første side. Solfjellet borettslag ligger midt mellom to grener av Trosterudbekken.

Haugerudbekken

Vi har allerede flere bilder på denne siden enn vi synes en enkelt side bør ha. Turen fortsetter derfor på denne siden
Eller du kan gå til vår oversiktsside over Alnas bekker.