Gangbro til Nygårdskollen

Ny gangbro over hovedbanen

Gamle Oslo har lagt frem et reguleringsforslag for å legge til rette for ny gangbro over jernbanen mellom Etterstad og Nygårdskollen. Forslaget foreligger i 2 alternativer, men det er bare ca. 10 meter mellom de forskjellige broplasseringene. Vi gjengir her tegninger fra reguleringsforslaget:


Over vises området som omfattes av reguleringsforslaget.


Vi tillater oss å kalle ovenstående for «‘Alternativ 2», selv om det i selve reguleringsforslaget kalles Alternativ 1. Dette fordi vi overhodet ikke greier å forstå reguleringsforslaget på noen annen måte enn å gå ut fra at de som har utarbeidet forslaget blander sammen de to alternativene.

Alternativ 2 beskrives som følger:
I alt 2 foreslås ny gangbru etablert fra skråningen vest for atkomstveien til industrieiendommen i Biskop Jens Nilssøns gate 5, videre over jernbaneområdet og inn mot vestre del av terrenghøyden ved Nygård.
Kryssingspunktet er lagt like vest for den vestligste av de tre høyblokkene på Nygård, og tilnærmet parallelt med og ca. 10 m. vest for kraftledningen som krysser dalen.


Alternativ 1. Se kommentarer over. Sammenlign bildene og døm selv, når det står at Alternativ 1 går øst for kraftledningene, mens Alternativ 2 går 10 meter vest for kraftledningene. De som har tenkt å uttale seg om forslaget bør derfor være omhyggelige med å forklare hvilket alternativ de foretrekker.

Alternativ 1 beskrives som følger:
I alt 1 foreslås ny gangbru etablert fra grøntområdet øst for atkomstveien til industrieiendommen i Biskop Jens Nilssøns gate 5 og boligområdene på Etterstad, videre over jernbaneområdet og inn mot vestre del av terrenghøyden ved Nygård.
Kryssingspunktet er lagt like vest for den vestligste av de tre høyblokkene på Nygård, og parallelt med og rett øst for kraftledningen som krysser dalen.



Over en illustrasjon av planforslaget. Under en fotomontasje av alternativ 1.