Gangveien som forsvant

Hvor ble det av gangveien?

Plutselig er gangveien til Vålerenga blitt borte. Et solid gjerde sperrer hele veien.


Fra begge sider:


Hva er det som har skjedd med gangveien vår? Som tidligere nevnt, var det et transportfirma som tok seg til rette og brukte området som sin private parkeringsplass uten Jernbaneverkets tillatelse. Jernbaneverket har nå ryddet opp, slik de lovet den gang. Det var riktig nok ikke slik vi hadde håpet de skulle gjøre det. Men nesten alt er bedre enn kombinasjonen av gangvei til skole og ryggende lastebiler.


Hvilke muligheter vi eventuelt har til å få gangveien tilbake er ikke godt å si. Nå er det jo slik at til forholdsvis nylig var det bare to muligheter for å komme seg fra Etterstad til Vålerenga. Enten langs Strømsveien, eller over broen. Så kom den gangveien som nå forsvant. Men etter det har vi fått to nye gangveier:


Det blir vanskelig å argumentere for at vi virkelig trenger 5 alternative ruter til Vålerenga. På den annen side:
Gangveien som ble stengt lå rett ovenfor fotgjengerfeltet. Barn fra Etterstad I på vei til skolen vil vel krysse veien der og gå til den nye gangveien noen meter lenger borte. Men hva med de som kommer ned på andre siden av Etterstad Videregående? Er det noen som ser for seg at de vil følge den blå linjen på bildet for å komme seg til skolen?


Hvis du tror det har du neppe barn. Og har antagelig heller aldri vært barn selv.