Ny utbygging på Etterstad!

Ny utbygging ved Etterstad Øst?

Det er fremmet et planiniativ på vegne av OBOS forretningsbygg. Det er snakk om å bygge et ukjent antall leiligheter i Etterstadsletta, med parkering i to plan. Du spør deg vel «hvor er det plass til dette? Tanken er å bygge der OBOS i dag leier ut garasjer, midt på bildet under:.


Synes du ikke det er plass til særlig mye der? Antall leiligheter er ikke bestemt ennå, men det er snakk om 3950 kvadratmeter i tre bygninger på 6 til 8 etasjer. En tegning som viser mulig utforming (et planinitiativ er bare et utgangspunkt, tegninger om hvordan man faktisk ønsker at boligene skal se ut kommer hvis det blir et reguleringsforslag ut av det) er utarbeidet. Du ser blokkene fra et punkt over Etterstad Sør, mellom høyblokkene på Øst. Til venstre har du Etterstad Barnehage, og Oslo sporveiers verksted er i bakgrunnen.

Klikk for større bilde


Dreier vi 90 grader og ser fra Nordvest, ser det slik ut.

Klikk for større bilde

Skal vi dømme etter antall balkonger som er tegnet inn, forestiller man seg noe som er nærmere 100 enn 50 leiligheter. I tillegg skal det bli to etasjer parkering under bakken (De eksisterende garasjeplasser pluss parkering for ny bebyggelse).

.