Nye blokker i Lodalen

Nye blokker i nabolaget

Planene om nye blokker i lodalen er en gammel nyhet her på etterstad.no. Vi fortalte første gang om dette i desember 2002. Opprinnelig var det snakk om fem punkthus på 13 etasjer langs Arnljot Gellines vei, og to lamellbygg på 5 etasjer i bakken mellom borettslagene Nygårdskollen og Lodalen. Det har vært mange runder i behandlingen av disse planene. Plan- og bygningsetaten har bedt om flere endringer. Men nå er reguleringsplanen vedtatt i byrådet.


Fotomontasje, 2004

Det har vært flere endringer. Allerede i 2004 var lamellblokkene tatt ut, og antallet punkthus redusert til 4.

Nå er høyden også blitt redusert, til 10 etasjer. Vi har tidligere omtalt dette som høyblokker, men skal prøve å ikke gjøre det mer. I mellomtiden har Oslo kommune vedtatt en definisjon av høyhus (Høyhusutredningen, 2005) som sier at grensen er 42 meter. Disse blokkene blir bare 28 meter høye. Men utnyttelsesgraden er uendret tross høydereduksjonen. Det vil si at blokkene som bygges blir noe bredere enn de vi ser på fontomontasjen over.

Det vil bli ca. 200 ny leiligheter. P.g.a. den nye gangbroen blir dette nære naboer for oss på Etterstad, den øverste blokken vil ligge ca. 5 meter fra gangbroen. I denne blokken er det forøvrig planer om barnehage.

Men selv om reguleringsplanen er vedtatt, så tar det nok likevel en stund før arbeidet begynner. Lodalen borettslag er naturlig nok ikke begeistret over å få 10 etasjers blokker så tett innpå sine lavblokker. De fester en viktig del av tomten, og er ikke villige til å gi avkall på denne, slik at det må ekspropriasjon til før planen kan gjennomføres.