Skole på Teglverkstomta

Skole og sjø på Teglverkstomta

Vi skrev i 2005 om planer for utbygging av Teglverkstomta på Hasle. Det har ikke skjedd stort i årene som har gått siden, men nå har Undervisningsbygg funnet frem planene igjen.

Slik er det meningen at Teglverkstomta skal se ut (du har Grenseveien og Hasle Torg til venstre på bildet):

Teglverkstomta

Det skal bygges skole og barnehage. Men for de av oss som ikke tilhører den skolekretsen, er det vel først og fremst uteområdene som blir interessant. I stedet for brakker og snødeponi får vi en gjenåpnet Hovinbekk med en dam på 6000 kvadratmeter og turvei.

Vi kan se litt nærmere på detaljene (klikk på bildene for å se en større versjon). Her ser vi selve skoleområdet og det meste av Teglverksdammen. Selv om skoleområdet er inngjerdet, så vil jo uteområdet fremstå som en del av grøntområdet rundt dammen. I følge reguleringsbestemmelsene skal «dammens nordside ha en urban og stram karakter som innbyr til lek og opphold, mens dammens sørside skal ha naturkarakter og tilpasses eksisterende terreng og vegetasjon.»

Teglverkstomta

Lenger inn på området finner vi ny barnehage, og de eksisterende idrettsanleggene. Hovinbekken åpnes i en kanal langs T-banen, og i tillegg skal det lages en flomvannsbekk langs turveien. Legg også merke til at det er planlagt en gangbro over T-banen til andre siden av Økernveien.

Teglverkstomta

Til slutt ser vi at dammen fortsetter helt ned til Grenseveien. Det blir også etablert en gangbro mellom Hasle Torg og Hovin borettslag. Det foreligger forøvrig også planer om gjenåpning av Hovinbekken på andre siden av Grenseveien, helt ned til Ensjø. (De forstørrede utsnittene av illustrasjonsplanen har ikke nødvendigvis samme skala).

Teglverkstomta