Etterstad 1937

Bruker du kartene på f.eks. Finn eller 1881?

Kart på nett

Da vet du sikkert at du kan veksle mellom kart eller flyfoto – eller til og med blande.

Kart på nett

Men har du fått med deg de siste mulighetene? De har antagelig vært der en stund, men når vi har besøkt sidene har vi vært for opptatt av det kartet vi trenger akkurat da til å følge med. Du kan nå gå tilbake i tid også, og f.eks. bytte til flyfoto fra 1971, før terrasseblokkene var bygget:

Kart på nett

Eller til 1947, da Etterstad Nord var under bygging, og sletta var full av tyskerbrakker.

Kart på nett

Dessverre kommer vi ikke lenger tilbake enn til 1937 (dårlig med flyfoto før det). Da var det bare Etterstad I som var bygget, og vi ser det som antagelig er restene av travbanen, som ble avviklet 10 år tidligere.

Kart på nett

Prøv selv – du kan se historiske flyfoto for stort sett hele byen. Eller der det var by i 1937.