Grønvoll plass og Grønvoll park

Vi skrev i 2008 om Grønvoll park. Det var den gang bare en ide i Veiledende Prinsipplan for det offentlige rom på Ensjø. Nå er det kommet så langt at kommunen ber om tilbud på arbeidet med regulering av parken. På bildet under er parken og plassen markert (på høyre side, over og nær den prikkede linjen fra T-banen).

Ensjø
Klikk for å se et større bilde

I neste bilde ser vi tydelig både plass og park. Grønvoll plass skal ligge mellom Fyrstikktorget og skolen. Dette er ikke en endelig tegning, men fra et forprosjekt. Som vi ser, så foreslås det her en redusert bebyggelse i Strømsveien 97 i forhold til det vi skrev om i januar i år.

Grønvoll plass/park
Klikk for å se et større bilde

Hvis du ikke helt ser for deg parken, så er det meningen å lage park i dette området rundt gamle Grønvoll gård, som foreslås omgjort til bydelskafe:

Grønvoll park

I det alternativet som gir mest park, tenker man seg at det skal se slik ut:

Grønvoll park

(Det finnes også et alternativ med mindre park (omtrent frem til det som her er gangvei gjennom parken). Det vurderes også å lage en gangbro over Grenseveien.

For noen av oss vil den mest naturlige veien til Ensjøbyen være over rundkjøringen og langs Ensjøveien, men for mange vil det bli nettopp denne veien gjennom Fyrstikktorget vi vil følge.

Det er også verdt å merke seg at det er laget et planinitiativ for Grenseveien 91 (merket G91) på bildet under. I stedet for det store lagerbygget, er det meningen å bygge boliger (252 leiligheter). Og forslagsstiller skriver: «Vi har som intensjon å anlegge hageanlegget i ny boligbebyggelse slik at det vil fungere i sammenheng (eller som utvidelse av) med en fremtidig Grønvoll Park.»

Grønvoll park

[Etter at dette ble skrevet ble Grenseveien 91 kjøpt av Oslo kommune, og det skal bygges skole på eiendommen]