Byutvikling på BrynInvitasjon

Byutvikling på Bryn – Invitasjon

Etterstad kommer stadig nærmere sentrum – eller rettere sagt: Sentrum vokser seg utover rundt Etterstad. Vi har sett en voldsom utvikling på Ensjø. Og snart kommer turen til Bryn.

Vi skrev litt om dette i 2011.

Byutvikling på Bryn

Området har i dag en blanding av moderne næringsbygg, og mange næringstomter med svært lav utnyttelsesgrad. Dette kommer nå til å forandre seg, om kanskje ikke så drastisk som man tenkte seg i 2001:

Byutvikling på Bryn

Vi har mottatt en invitasjon fra Plan- og bygningsetaten. Som du ser av siste avsnitt, gjelder den også deg:

Plan- og bygningsetaten i Oslo (PBE) vil med dette invitere naboer på Bryn til møte om fremtidig byutvikling på Bryn. Sammen med andre etater i kommunen jobber PBE for tiden med å utarbeide en veiledende prinsipplan for offentlige rom (VPOR) på Bryn, hvor hensikten er å identifisere behovet for offentlige rom (torg, plasser, gater og parker) for at Bryn kan omgjøres til et attraktivt byområde.

Mens Bryn idag domineres av lager- og næringsbebyggelse, skal denne planen legge til rette for en utvikling mot en mer blandet bruk av området som inkluderer boliger, handel og et oppgradert kollektivknutepunkt. En slik utvikling vil måtte pågå over lengre tid, selv om flere store prosjekter er igangsatt, inkludert en ny barne- og ungdomsskole på Bryn.

Hensikten med møtet er todelt. PBE ønsker å informere om kommunens planer og tanker for området, samtidig som vi ønsker innspill fra naboer om hvordan dere mener Bryn bør utvikles videre, med særlig fokus på offentlige rom.

Utfordringer som ønskes diskutert inkluderer:

  • Grønne lunger
  • Torg og møteplasser
  • Boligbebyggelse og gangforbindelser
  • Bryn som kollektivknutepunkt

Vi vil innledningsvis gi en presentasjon av arbeidet med VPOR Bryn og problemstillinger som angår området, før videre diskusjon og tilbakemeldinger fra dere.


Møtet finner sted 23. oktober kl 19.00 ved Teisen Borettslag i vaskeribygget, – Prost Hallings vei 1, i andre etasje. Påmelding meldes til:

Møtet er åpent for alle naboer til Bryn. Vennligst videresend denne invitasjonen til medlemmene av ditt borettslag, sameie eller velforening (ta kontakt dersom dere ønsker denne invitasjonen sendt digitalt da vi mangler en del e-postadresser)
Vel møtt til nabomøte med Plan- og bygningsetaten!

Med vennlig hilsen,

Thomas Forslund Johnsen
Prosjektleder VPOR Bryn
Avdeling for Byutvikling.
Plan- og bygningsetaten i Oslo

Hvis du aldri rakk å besøke Vaskeriet kulturhus før de la ned, er kanskje adressen ukjent. Men du finner kart og veibeskrivelse her