Hvor skal barna gå på skole?

Hvor skal Etterstadbarna gå på skole?

Som vi har fortalt tidligere blir det ny skole i Brynsengfaret skole. Og vi har vært forberedt på at dette nok først og fremst vil bli en skole for Etterstad. Det blir sikkert en bra skole, samtidig er det jo vemodig at et av de mange båndene til Vålerenga kuttes.


Brynsengfaret skole
Brynsengfaret skole

Men selv om skolen ikke er ferdig, foreslås det nå å endre på skolenes inntaksområder allerede fra høsten 2015. Det er ikke plass til oss alle på Vålerenga lenger! Og ikke bare det, Etterstadelevene skal fordeles på to skoler – midlertidig. Her er et bilde fra utdanningsetatens presentasjon:


Skolekretser

En klasse med Etterstadelever skal altså begynne på Teglverket skole. Den har du sikkert lest om i disse sider før, men den kommer altså bak Hasle Torg. Etter to år – når Brynsengfaret er ferdig – skal de flyttes dit.


Teglverket skole
Teglverket skole

Den andre klassen med nye Etterstadelever skal begynne på Vålerenga slik foreldrene kanskje hadde forventet. Men dette er også midlertidig. To år etterpå skal de også gå på Brynsengfaret.

Les også:
Undervisningsetatens forslag
Brev fra en mor på Etterstad
om møte i aksjonsgruppe
Protest fra en mor på Etterstad Nord

For de som ikke er kjent på veien til Teglverket (antagelig ganske mange) har vi laget en gjennomgang her