Fornyelse av parken på Sletta

Fornyelse av park og lekeplass på Sletta

Bydel Gamle Oslo har nå planer om fornyelse av utearealene på Etterstadsletta. I fjor høst ble det avsatt 2500000 til vedlikehold og oppgradering av bydelens parker, og en del av dette skal nå brukes på Etterstadsletta.

Det eneste som til nå er gjort er en opprydning i buskene rundt lekeplassen, men dette er bare begynnelsen.

Før vi går videre må vi tilstå at første versjon av denne nyheten kanskje er litt vel optimistisk. Alt som står her er lagt ut på anbud, og vi oppfattet det som at alt dette sikkert kommer. Men ved nærmere ettertanke er «uansett hva det koster» et uttrykk man ikke ofte ser i kommunale vedtak. Det endelige resultatet vil nok avhenge av hvilke priser som tilbys. På den annen side er anbudsspesifikasjoner ikke ukompliserte, så vi tror ikke bydelen har bedt om anbud på noe som ikke virket realistisk å få til.

Lekeplassen på sletta blir på samme sted, men med betydelig oppgradering. Det blir apparater både for barn og voksne (treningsutstyr).I nærbilde ser vi plasseringen av de forskjellige apparatene:

Det største apparatet blir et klatreanlegg (finnes som drage og som dinosaur, her det siste):

Nummer 2 og 3 er for de som vil holde seg i form:

Elverdal vippe:

Og det blir anledning til å jobbe med armmusklene:

Vippen «Molekylet» blir antagelig populær hos de minste.Husken vi har i dag blir beholdt, men opprustet med babysete.Og de som vil ha overblikk over det hele kan komme seg opp på «Fjellet».


Rundt plassen blir det benker, bord, søppelkasser og to griller, så her er det mulighet for å ta søndagsmiddagen utendørs.

Alt i alt en fantastisk oppgradering av lekeplassen, men dette er ikke alt. Nede ved skolen planlegges det to volleyballbaner. (Bekymrede beboere på Vest: Nærmest skolen!)Det er også planer om et anlegg utenfor Etterstadsletta 89 (blokken som er «misfarget» pga innlimt tegning):Her kommer en utsiktsplass med benker foran trærne.


Grunnen er at her har man fremdeles fjordutsikt.Det planlegges også en basketballkurv og nye benker i krysset nedenfor Etterstadsletta 11.

Det er også planer om oppgradering av lekeplasser på Etterstad Sør og Etterstad Nord. Når vi legger til at det nylig ble kjøpt nye leker i Stang Terrasse (pdf), så blir det mye spenning og moro for de minste framover.