Færre stopp på 21-bussen

Færre holdeplasser på 21-buss3em

21-bussen er en av «våre» busser, med endeholdplass på Helsfyr. I fjor fortalte vi om to holdeplasser som ble nedlagt. Eller antallet kan diskuteres. Lillebergsvingen og St. Jørgens vei forsvant ikke bare, men ble slått sammen i den nye holdeplassen Gladengveien. Lenger vekk forsvant både Christies gate og Fagerheimgata, men vi oppfatter disse som samme holdeplass, siden bussen bare stoppet i Fagerheimgata på vei østover og Christies gate i motsatt retning.

Men nå ser vi at Ruter planlegger å fjerne flere holdeplasser:

fremkommelighetstiltak

Bare en av de fem holdeplassene er på «våre» ruter. Men planene er mer omfattende. Prosjektet Kraftfulle fremkommelighetstiltak har som mål å få bussene fortere frem ved å redusere antall holdeplasser. For 21-bussen så det slik ut da prosjektet startet:

fremkommelighetstiltak

Vi må jo innrømme at det er veldig mye overlapping i 400m sirklene. På lang sikt er det meningen at det skal se slik ut:

fremkommelighetstiltak

To holdeplasser forsvant i fjor. Til sammen 9 holdeplasser ble foreslått nedlagt. Det står altså 7 igjen, og den første som går er Fougners vei, som nedlegges 16. august.

Selv om du er fast reisende med 21-bussen kan det godt være du sånn på sparket ikke vet helt hvor Fougners vei ligger hen. Det er holdeplassen mellom Einars vei og Carl Berners plass T-bane.

fremkommelighetstiltak

Her ser du bussholdeplassen i retning Helsfyr,

fremkommelighetstiltak

og her i retning Aker Brygge:

fremkommelighetstiltak

Det er vel de færreste av oss som kommer til å savne Fougners vei holdeplass. Kjenner du noen i nærheten vil det ikke være mange ekstra skritt fra nærmeste holdeplass. Stort sett vil vi vel være glade for å slippe en ekstra stans. Men det som er spennende er hvor øksen faller neste gang – eller de neste seks gangene. Vi har prøvd å sammenligne kartet over med dagens bussrute, men for det første er det dårlig med detaljer i kartet, og for det andre kan det se ut som om de endringene som allerede er gjort er annerledes enn de foreslåtte.