Midlertidige barnehager

Midlertidige barnehager blir stående

De siste årene er det bygget en mengde midlertidige barnehager i Oslo. Det har vært en del misforstått diskusjon om dette. Noen har hengt seg opp i modulene og kaller det brakker, men sånn sett er de nok bra nok.


Etterstadsletta barnehage er vårt lokale eksempel

Men det egentlige problemet er at dette er så fristende å gjøre for politikere som ønsker å prioritere andre saker. De midlertidige barnehagene legges gjerne på friområder. Og hva er friområder? Vel, i akkurat denne sammenhengen betyr det «gratis tomt». Kostnaden betales av beboere som mister rekreasjon og grøntområder, men det kan ikke regnes om i penger, og synes ikke i budsjettene. Noen hadde ventet at det nye byrådet ville bety en endret politikk, men kanskje ikke akkurat slik:



Penger som er satt av til overgang fra midlertidige til permanente barnehager er blitt halvert, og dermed forlenger man «midlertidigheten» med noen år til. 5 barnehager avvikles i 2015, og 2 i 2016, mens 22 barnehager (inkludert Etterstadsletta) ikke blir tilbakeført som friområde før i 2017 eller senere.