Fyrstikktorget blir nytt?

«Nye Fyrstikktorget»

I forbindelse med planene i Grenseveien kom Fyrstikktorget eiendom med en uttalelse. De påpekte at Fyrstikktorget er i ferd med å drukne på grunn av utbygging på alle kanter. (Og dette var før det ble fremmet nye planer for Grenseveien 9)

Men i stedet for å protestere mot utbygging, nøyde de seg å nevne at det planla «nye bygningselementer som igjen gjør Fyrstikktorget synlig i landskapet». Vi forventet forslag om påbygg, men hadde ikke fantasi nok til å forestille oss dette:

Fyrstikktorget

Foreløpig ligger det ikke noe planforslag på saksinnsyn i Plan- og bygningsetaten. Vi oppdaget dette da vi fulgte en lenke til arkitektene Lund+Slaatto. De snakker om å «å tilbakeføre den rent industrielle delen av bebyggelsen til et autentisk stadie». Så vidt vi forstår har hjørnetårnene på Fyrstikktorget blitt påbygd noen etasjer senere. Forslaget går ut på å føre disse tilbake til det opprinnelige utseendet, og bygge nybygg som nærmest «svever» over de historiske bygningene. Slik ser de dette for seg inne fra selve torget:

Fyrstikktorget

Kjedelig er forslaget i hvert fall ikke. Vi venter i spenning på å høre hva Byantikvaren og Plan- og bygningsetaten sier om dette.

Men det er klart at når man ser på forslagene til naboene rundt Fyrstikktorget, som for eksempel dette:

Fyrstikktorget

Da er det vanskelig å nekte for at Fyrstikktorget eiendom har et poeng. Her er et siste bilde fra nye Fyrstikktorget fra en annen vinkel:

Fyrstikktorget