Lillebergbekken kommer tilbake

Gjenåpning av Lillebergbekken

Alt for mange av oss vet ikke hvor Lillebergbekken er. Det er en liten sidebekk til Hovinbekken, som renner fra Hovindammen ned mot Ensjø. Du kan se den fra Grenseveien:

Lillebergbekken


Du kan lese mer om bekken (og se en mengde bilder) på Ensjø – aktuell informasjon». I dag forsvinner den i rør når den kommer til Grenseveien. Men utbyggingen av Ensjøbyen dreier seg ikke bare om å bygge flere boliger. Grøntstruktur og gjenåpnede bekker er også en viktig del. Hvis du står på «vår» side av Grenseveien i bildet over, ser du inn i Malerhaugveien.

Lillebergbekken


Midt i på høyre side av gata ser du nye boligblokker i Malerhaugveien 34. De ligger mellom to næringseiendommer i Grenseveien 69 og Stålverksveien 1.

Den første inneholdt bl.a. den nye Kiwi-butikken vi gledet oss sånn over i 2003, men nå er den borte.

Lillebergbekken


Butikken er stengt, og snart skal den rives. Planleggingen er kommet så langt at du kan faktisk begynne å legge inn bud på de nye leilighetene som skal bygges på tomten i mars! Lillebergtunet skal det nye OBOS-borettslaget hete. Du kan så vidt se at det er planlagt åpen bekk foran «bryggen» i forkant av bildet. (Har du flytteplaner, kan du se mer på obos.no

Lillebergbekken


Oslo kommune ved Eiendoms- og byutviklingsetaten har nå inngått utbyggingsavtaler med de som eier tomtene. I Ensjøbyen stilles det krav til at de som bygger ut må finansiere en del av nødvendig infrastruktur, herunder bekker og grøntområder. På dette kartet ser vi Lillebergbekken øverst til høyre, Hovinbekken (så langt den er opparbeidet i dag, den fortsetter snart ned Gladengveien) til høyre og de to eiendommene som skal åpne Lillebergbekken. På kartet er det tegnet inn en dam ved den øverste sirkelen og noe som heter «Bekkespranget» ved den andre.

Lillebergbekken


Bekkespranget skal komme i skråningen fra Stålverksveien ned mot Gladengveien.

Bekkespranget


Slik ser arkitektene for seg at Bekkespranget skal bli i fremtiden:

Lillebergbekken


Er dette områder du interesserer deg lite for? Det er i dag. Bekken skal følges av turvei, og vil nok bli flittig benyttet av turgåere fra Etterstad når Ensjøbyen står ferdig.