Planprogram for Helsfyr

Det finnes et planprogram for Helsfyr. Det har tatt oss litt tid å finne det. Det har ikke nyttet å søke på Helsfyr i Saksinnsyn hos Plan- og bygningsetaten, for det har vært et vedlegg til til Strategisk plan for Hovinbyen. Men planprogrammet omfatter dette området:

Helsfyr

Det finnes tre alternativer for fremtidig utbygging av Helsfyr. Alternativ 0 er at ingenting skjer, så det ser vi her bort fra. Alternativ 1 er som følger:

Helsfyr

Her legges det lokk over sporområdet der T-banen i dag kommer opp i dagen, og dette gjøres til et byggeområde. Ellers er det bare bensinstasjonen ved rundkjøringen som er nytt – vi vet jo fra før at det er meget omfattende planer for området på andre siden av Strømsveien.

Men de virkelig store forandringene kommer først i alternativ 2:

Helsfyr

Her er byggeområdet utvidet til å omfatte Etterstadsletta 2 (som tidligere er vedtatt friområde), lokket i alternativ 1, og hele området til Etterstadgarasjene. Dette vil nok mildt sagt skape bekymring i Etterstad I og Etterstad Nord. Planprogrammet sier ikke noe om hva som eventuelt skal bygges her og hvor stort det skal bli.

Men Eiendoms- og byutviklingsetaten har fått laget en mulighetsstudie som bare omfatter Helsfyrterminalen. Her ser vi den fra bakkenivå.

Helsfyr

Og her ser vi den på litt større avstand:

Helsfyr

Vi mener å kunne telle 22 etasjer over to etasjer med bussterminal. For noen av oss blir i så fall utsikten litt annerledes enn i dag.

Det er laget tre skisser av denne bebyggelsen, alle med et høyt tårn, men den første ser ut til å være favoritten. Det tredje alternativet med terrassene er tenkt som boliger, men det er selvfølgelig et åpent spørsmål hvor egnet akkurat dette stedet er til permanente boliger.

Helsfyr

Du kan lese hele mulighetsstudien her.