Ny skole i nabolaget (1)

Først kom Fyrstikalléen skole, så Valle Hovin videregående. Og nå dukker det opp enda en ny videregående skole i nabolaget. Det er ….. Hartvig Nissen skole!
Nei, det er ikke trykkfeil. Skolen på Frogner (som sto ferdig i 1899) skal totalrenoveres. Dermed trenger de et annet sted å være i mellomtiden.

Grenseveien 95

Grenseveien 95 blir bygget om til skole.
Grenseveien 95 er adressen til gamle Grønvoll gård, men omfatter også den store kontorbygningen bak. Hvis du går forbi kan du se at skolenavnet allerede er kommet opp på veggen.

Grenseveien 95

Det blir ikke slutt når Hartvig Nissen flytter hjem til Nils Juels gate. Det søkes om bruksendring for 10 til 15 år. Hensikten er å bruke eiendommen «som lokaler for videregående skoler som rehabiliteres, for å møte
elevbehovet frem til planlagte nye skoleprosjekter ferdigstilles samt for å ta av forventet vekst i antall elever i området fremover.»

For de av oss som verken skal gå på videregående eller har barn i den alderen, er det verdt å merke seg at man som en del av ombyggingen endelig skal få vekk parkeringen og opparbeide parken rundt Grønvoll gård.

Grenseveien 95