Ny skolebehovsplan

Skolebehovsplan

Oslo kommunes skolebehovsplan for 2022-2031 er på høring (til 1. september. Høres det kjedelig ut? Da har du glemt hva som skjedde i 2014. Da gikk folk på Etterstad i fakkeltog i protest mot at våre elever skulle busses til Teglverket skole fordi Brynseng skole ikke var ferdig ennå. Brynseng skole kunne godt ha stått ferdig i 2005 hvis kommunen hadde tatt seg råd til å være tidlig ute. Men det er mest økonomisk å vente til siste øyeblikk, sånn at vi stadig står på randen av en katastrofe der det ikke er nok skoleplasser. For å få det til må skolekretser stadig endres. (Les innlegget fra 2014!)

Og hvordan går det nå med de som begynte på skolen i 2015? Vel, i Skolebehovsplanen står det at fra 2022:
«arbeides det med å finne ungdomsskolekapasitet for elevene i nærområdet. Beslutning om ungdomsskoletilhørighet vil fattes etter gjennomføring av offentlig høring som er planlagt høsten 2021».

Med andre ord: Det vet vi ikke. Grenseveien 91 er kjøpt til skoleformål. I 2013! Foreløpig er det ikke gjort noe som helst, og det står at den nå er planlagt ferdig i 2028. Men det blir antagelig en barneskole. Det er også for så vidt planer om en ungdomsskole i Ensjøområdet med 720 plasser. Men det er ennå ikke fattet noe vedtak, og den skal heller ikke være ferdig før i 2028.