Nye tegninger – Etterstadsletta 48

Etter offentlig hensyn trodde vi det bare politisk behandling, men det skjer fremdeles noe nytt. Plan- og bygningsetaten anbefalte jo ikke forslaget som det var, så diskusjonen fortsetter. PIR2 har laget nye varianter til et prosessmøte. De opprinnelige alternativene så slik ut:

Et «tullealternativ» som sier «Hvis vi ikke får bygge høyt, kan vi gjøre sånn. Se så dumt det ser ut». (Alternativ 2 – til venstre over). Ellers var det tegnet inn et høyt kontorbygg uten lokk over sporene (Alternativ 1A, i midten) og så ble det tegnet inn et nytt kontorbygg på andre siden av sporene i tilfelle det ble lokk. (Alternativ 1B).

Torget som resulterte ville være åpent langs sporene og mot Østensjøveien. Nå har ideene fått tid til å modnes, og det foreslås å bygge på tvers av sporene. Et felt endres fra kontor til bolig. Tårnet flyttes nærmere T-banen, og blir slankere.

Forskjellene vil vel bli mest merkbare sett fra Etterstadsvingen. I stedet for en massiv vegg av kontorbygg får man i dette forslaget utsikt til et ganske stort åpent rom. Og selvfølgelig vil det være stor forskjell for de som måtte befinne seg på selve torget, som nå blir mye mindre preget av støy. Det foreslås gjennomgang i næringsbyggene fra Helsfyr og fra Østensjøveien til torget.

Det er laget et Alternativ 1B-01 og et Alternativ 1B-02, der forskjellen først og fremst er om det skal være full åpning mot Østensjøveien, eller bare passasje gjennom bygget (prikket linje).