Aksjon for trygg fotgjengerovergang

Aksjon trygg undergang

Bydelsutvalget (BU), Teknisk Komite og Bydelsadministrasjonen i bydel 14 (Helsfyr/Sinsen) samt Etterstad Vel har i flere år tatt opp med Samferdselsetaten å sikre framkommeligheten i undergangen ved Helsfyr. Dette er Etterstad-beboernes eneste fotgjengerforbindelse til T-banenettet og til bydelsadministrasjon og butikksenter på Fyrstikktorget. Undergangen har stor trafikk hele døgnet både av beboere, trafikanter og skoleelever.

I vinterhalvåret opplever fotgjengerne gang på gang at det er svært glatt. Dette skyldes dels den store trafikken, men også solsmelting på vårparten. Problemet er selvsagt størst for eldre og uføre, men også unge og spreke folk har til tider sin fulle hyre med å komme fram uten å miste fotfestet på holka.

Samferdselsetaten har driftsansvaret for undergangen. De fastholder at undergangen har høyest prioritet i bydelen, og blir forsvarlig vedlikeholdt. De har avslått forslag både om varmekabler og en delvis overbygging av nedgangen for å hindre snøfall. Bydelsutvalget har enstemmige vedtak for å sikre undergangen bedre.

Du kan bidra med

Henvend deg til Oslo Kommune, Samferdselsetaten så snart det blir glatt:

Telefon Kundesenter: 810 00 190

Postadresse:
Oslo Kommune, Samferdselsetaten, Pb. 488 Sentrum, 0105 Oslo

Sak: Fotgjengerundergang ved Helsfyr T-banestasjon

Ta kontakt med aksjonskomiteen hvis du har spørsmål eller vil delta i arbeidet:

Eller skriv til Etterstad Vel, eller hør med styret i ditt boligselskap hvem som er lokal kontaktperson.


Undergangen
Sånn var det i mars 2000

Undergangen
Sånn var det i. januar 2002