Adventstid 2

Adventstid 2012

Snart er det første søndag i advent. Her er et bilde fra julegrantenning for noen år siden:


Fra Vålerenga vel har vi mottatt følgende:


Velkommen til adventsstart på Vålerenga!

1. søndag i advent, 2. desember, blir det som vanlig full rulle i og rundt Vålerenga kirke. Det blir gudstjeneste med unger i spissen kl 11, julemesse ved VIFs dameliga fra kl 13, fakkeltog og julegrantenning på kirkeplassen ved Vålerenga Vel fra kl 16, og adventskonsert i kirka rett etterpå, kl 18. Konserten i år blir ved tjue flotte damer, i sang og brass – Vålerenga Vocalis og ten Thing; altså kirkas flotte damekor og Tine Thing Helseths jentebrassband. Dette kan bli en strålende dag!

Når kirkeklokkene ringer inn et nytt kirkeår søndag formiddag skal alt være klart til «Gudstjeneste for små og store» i kirka. Denne gudstjenesten blir snekret ferdig på lørdagen, når årets «Lys Våken-unger» og Vålerenga tweensing feirer adventsnatt i kirka. Det blir drama, sang, lesing og lystenning ved ungene, og dåp. De voksne skal mest trekke i trådene. Også hva prekeninnholdet blir kommer an på hva ungene er opptatt av…

Etter gudstjenesten er det VIFs dameliga som overtar menighetssalen – det er tid for årets julemesse. Masse fint å få kjøpt både av presanger, pynt og mat.

Når en så har fått seg en god prat inne, kan en gå ut og få med seg Vålerenga Vel sin tradisjonelle julegrantenning på plassen utafor kirka. Med hest og vogn hvor ungene får sitte på etter tur, starter fakkeltoget rundt i Vålerengas gater. Vålerenga skolekorps spiller opp, og før lysene tennes når alle er tilbake, er det Vålerengen pikekor som stemmer i fra kirketrappa. Og som seg hør og bør avsluttes dette med gang rundt juletreet og nissebesøk.

Og enda er altså ikke dagen slutt: Fra julegrantenninga kan en gå rett inn i den åpne kirka. Der er det tid for en stilig og stemningsfull konsert i den fine kirka vår – altså med de dyktige dame-musikerne til Tine Thing Helseth og Lise Farmen. Vel møtt til alle, og god advent!


Klikk her for å laste ned plakat i full størrelse.