Hva skjer på Ensjø II

Hva skjer på Ensjø? (2)

Da vi skrev om Tyngdepunktet på Ensjø, nylig, sa vi at vi skulle komme tilbake til næringsbyggene. Nylig var det en kunngjøring som skapte bekymring. Det var en endring i grensene for
området som skal reguleres i Tyngdepunket. Slik så det ut opprinnelig.


De nye grensene gikk utenom Ensjøveien 17, bilforretningen til Kolberg. På forespørsel hos Eiendoms- og byutviklingsetaten fikk vi opplyst at Kolberg vurderte å trekke seg ut av samarbeidet.


Det vakte bekymring i Etterstad vel. Selv om utbyggingen på Ensjø ikke berører oss direkte, så er vel vår rolle i dette som besøkende på det nye samlingspunktet på Ensjø torg. Det er klart at en bilforretning liggende igjen midt i dette området ville gjøre torget mye mindre attraktivt.


Men på informasjonsmøtet som ble holdt nylig, viste det seg at Kolberg bare har hatt en tenkepause. Jan B. Kolberg og Francis Brekke fra Kristin Jarmund arkitekter viste frem planer for et nytt bygg.


Ikke et bygg av en type vi er vant med å se her omkring.


Men det gir god plass til Ensjø torg – og ikke bare det, det skal også være åpent mot torget, slik at det på en måte blir en utvidelse av selve torget. På tegningen ser du så vidt åpningen i underetasjen ut mot vannspeilet.


Men det blir tydeligere når du ser tegning av bare underetsjen. Legg også merke til bruken av vann.


Slik ser man for seg bygget om natten. Man tenker seg muligheter for kino, teater og andre forestillinger i bygget.