Asylmottak i nærområdet?

Asylmottak i Østensjøveien

Vi prøver jo på disse sider å følge med på reguleringssaker i nærområdet, og når vi har tid, til og med byggesaker. Det er søkt om å oppføre en brakkerigg i Østensjøveien 15 (vist på tegningen)



For å få til det skal man flytte brakker fra Østensjøveien 9, som vi har skrevet om en gang tidligere. Svaret på spørsmålet vi stilte den gangen var forøvrig at de skulle leies ut til ansatte i Moelven Elektro på oppdrag i Oslo.

Plan- og bygningsetaten har allerede gitt tillatelse til dette, men trakk den tilbake etter å ha oppdaget at det tidligere hadde foregått ulovligheter (etter plan- og bygningsloven) på samme tomt.

Pussig nok behøver man ikke angi noe formål i slike søknader. Men advokaten til eier av tomten ber om at det siste vedtaket omgjøres, bl.a. fordi ulovlighetene har opphørt, og fant sted før nåværende eier overtok tomten. Høres jo ut som et argument som ikke trenger oppfølgere. Men advokaten tilføyer likevel:

«Tiltaket er nytt og skal bidra til å dekke en helt akutt samfunnsoppgave som kommunalministeren i brev til samtlige kommuner har bedt om prioritering av. Kommunalministeren har endog bedt om at reglene i plan- og bygningsloven anvendes med stor fleksibilitet, for at Norge skal klare den akutte oppgaven som Norge og en rekke andre land har fått i høst.»

Og vi kommer ikke på så forferdelig mange oppgaver som svarer til den beskrivelsen.

Det har i mange år vært snakket om transformering av områdene på andre siden av T-banen til boliger, så det er kanskje på tide. men 64 enheter med eget bad og felles kjøkken og oppholdsrom høres ikke så veldig luksuriøst ut.


Vi får i hvert fall passe på å ta godt i mot våre nye naboer når de kommer.