Referat fra styremøte 20. august 2002


Etterstad 1  –  Stein Erik Robertsen

Nygård Terrrasse  –   Bente Ekelund

Etterstad Øst   –  Tom Arne Nygård

Etterstad Vest  –   Knud Therkildsen

Etterstad Nord  –  Vidar Berget

Etterstad Sør – Turid Monsen

Leder  –  Olaug Norlemann

Sak 64/02: Referat fra styremøte 18. juni 2002

Vedtak: Godkjent

Sak 65/02: Utbygging av Etterstad Videregående
Fra Byutviklingskomiteen har vi mottatt et brev, der det fremgår at endelig vedtak allerede er fattet i bystyret. Utbygging av skolen som foreslått ble vedtatt. I tillegg er det vedtatt at: «Nytt areal, til erstatning for tapt friareal, skal sikres i forbindelse med avtale om Skoleetatens overtakelse av grunn fra Friluftsetaten til utbyggingsformål.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 66/02: Brev fra Etterstad Nord om lokale/kontor
Borettslaget svarer på vår henvendelse, og stiller seg positivt. I forbindelse med avvikling av rehabiliteringsarbeid vil rommet bli pusset opp med tanke på bruk som møterom/kontor. Pris for lokalet vil bli fastsatt etter endelig pristilbud fra Andenæs.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 67/02: Sommerfesten
Regning fra Eddy Johansen er betalt.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 68/02: Nedleggelse av Aker sykehus
Etter statlig overtakelse av sykehusene foreslår Helseregion Øst å legge ned Aker sykehus og bygge nytt i Follo. Aker sykehus venner har tatt opp saken, og ber om støtte til å bevare sykehuset.

Vedtak: Vi støtter dette arbeidet, og prøver å spre informasjon om organisasjonen i borettslagene.

Sak 69/02: Bydelsreformen og dens inndeling.
Bystyret har vedtatt at antall bydeler i Oslo skal reduseres. Samtidig vil bydelene få utvidet sine ansvarsområder, bl.a. skolefritidsordning, forvaltning av lokale parker og grøntanlegg, økonomiske boligvirkemidler, vil bli lagt til bydel. (Mer om dette på kommunens websider) Det foreligger flere alternativer. Felles for alle er at Etterstad flyttes til Gamle Oslo.

Det var delte meninger om fordeler og ulemper ved denne tilhørigheten. På den ene siden ble usikkerhet om avstand til bydelsadministrasjon nevnt, på den annen side tilhørigheten mellom Vålerenga og Etterstad (skolekrets, menighet), og mulighet for Oslo Indre Øst-midler.
KUV har bedt om et møte mellom velene og politikere om reformen.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 70/02: Bygging over Gjøvikbanen
Vi har mottatt kopi av Plan- og bygningsetatens innstilling til vår klage på rammetillatelsen. «Klagen anbefales ikke tatt til følge.» Vi har også mottatt brev fra fylkesmannen, der det bekreftes av saken er mottatt til behandling. «Saken vil bli behandlet så fort som mulig, normalt innenfor en periode på fem til syv måneder.»

Det blir nå gjort et forsøk på å få byggingen stanset til den er diskutert i Akershus fylkesting. Dette fordi byggingen vil utelukke enhver utvidelse av jernbaneforbindelsen med Nittedal og Hakadal, som er utbyggingsområder.

Det snakkes nå om riving av gjerde i kolonihagen, muligens også flytting av hytter.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 71/02: Bro over Hovinbekken
I stedet for å legge Hovinbekken under en ny gang- og sykkelvei i Trondheimsveien har Statens Vegvesen valgt å bygge en ny trebro.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 72/02: T-bane undergangen
Arbeidet med dette intensiveres. Nytt brev sendes til bydelen.

Sak 73/02: Årsmøte
Vedtak: Møtet holdes i 19c, selv om det er blitt flere boligselskaper. Vedtektene fastslår at selskapene kan ha med inntil tre representanter. Vi ber om forhåndspåmelding av hensyn til møblering, servering, etc.

Sak 74/02: Kontaktutvalgets årsmøte
Leder: Olaug Norlemann
Nestleder: Dag Bjerke
Personlig vara for nestleder: Knut Strøm
Sekretær: Frances Simonsen
Vara: Trond Aksnes

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 75/02: Parkeringsproblemer
Flere boligselskaper vurderer overtagelse av kommunale veier for å lage reserverte parkeringsplasser. Mangel på parkeringsplasser kommer til å bli et økende problem på grunn av utbygging og utskifting av beboere i eldre borettslag. I Biskop Jens Nilssøns gate er det til tider vanskelig å komme frem p.g.a. byggearbeider og parkerte biler.

Vedtak: Vi ber om stopp forbudt i Biskop Jens Nilssøns gate.