Referat fra styremøte 1. april 2003

Sak 018/03: Protokoll fra møtet 26. februar 2003

Vedtak: Godkjent

Sak 019/03: Operasjon Ved-tomten

Vedtak: Utsatt.

Sak 020/03: Etterstad Videregående, nytt friareale
Utbygging av skolen er vedtatt i bystyret. En del av friarealet utenfor skolen går tapt. Et lyspunkt er «Rikspolitiske retningslinjer for å styrke barn og unges interesser i planleggingen».
Der heter det :
Ved omdisponering av arealer som i planer er avsatt til fellesareal eller friområde som er i bruk eller er egnet for lek, skal det skaffes fullverdig erstatning. Erstatning skal også skaffes ved utbygging eller omdisponering av uregulert areal som barn bruker som lekeareal, eller dersom omdisponering av areal egnet for lek fører til at de hensyn som er nevnt i punkt b ovenfor, for å møte dagens eller framtidens behov ikke blir oppfylt.

Dette innebærer at Oslo må finne nye friområde til erstatning for det som er tapt. I Plan- og bygningsetaten forberedes nå planarbeid med omregulering av den kommunale tomten mellom Etterstad Øst, Stang Terrasse og Etterstadkroken som mål. Tatt i betraktning all utbyggingen i området er det svært positivt at i hvert fall dette området vil bli sikret.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 021/03: Lys i undergangen.

Lyset har gått igjen. I følge Aftenposten skal hele undergangen bygges om.

Vedtak: Marit følger opp saken.

Sak 022/03: Møte med Etterstadkroken.

Etterstadkroken er splittet i til sammen 8 boligselskaper, med fra ca. 60 til 29 leiligheter. Etter vårens generalforsamling vil det bli tatt initiativ til å samle sameiene til ett selskap.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 023/03: Parkering/interne veier i borettslag.
Etterstad Sør, Etterstad Nord og Etterstad Vest har blitt enige om å innlede felles forhandlinger med Oslo kommune om overtagelse av veiene mellom blokkene. Disse er i dag for det meste regulert til gangvei. Formålet er først og fremst å få mulighet til å regulere parkering og lage flere parkeringsplasser. Eventuelle andre boligselskaper som måtte ønske å delta i dette må si fra til representanter for et av de tre selskapene.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 024/03: Snørydding på kommunale gangveier.
På samme møte ble de tre boligselskapene enige om å fordele snørydding på «hovedveiene» over Sletta mellom seg, da det blir ansett som håpløst å få kommunen til å yte en tilstrekkelig innsats.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 025/03: Bryn miljøforum – møte om tunnel
Bryn miljøforum inviterer til møte om Byutredningen for Oslo og Akershus. Det synes som om det først og fremst er spørsmålet om Ringveien i tunnel fra Ryen de er opptatt av.

Vedtak: Tatt til orientering. Men spørsmålet er noe perifert for oss, så vi finner det ikke nødvendig å delta.

Sak 026/03: Dugnad ved Alna Fredag 4. april

Vedtak: Vi oppfordrer alle til å delta.

Sak 027/03: Omregulering – Gang- og sykkelvei langs Strømsveien.

Et forslag er ute til høring. Det dreier seg om gang- og sykkelvei fra Hovin Skole til T-banen.

Vedtak: Støttes.

Sak 028/03: Søppel

Søppel blåser bort på Øst. Det mangler «posekasse» ved flaskecontainer utenfor Etterstad Øst.

Vedtak: Vi oppfordrer til at det brukes container med lokk under byggearbeidene. Vidar kontakter renovasjonsetaten om flaskecontainer.