Referat fra styremøte 17. juni 2003

Til stede:
Etterstad Vest – Knud Therkildsen
Etterstad Nord – Vidar Berget
Etterstadsletta 46 – Leiv Nygaard

Stang Terrasse – Ingrid Jensen
Etterstad Sør – Turid Monsen
Etterstadsvingen – Mai-Bodil Nyborg
Alna Terrasse – Stein Hustad
Etterstadkroken 5 a/b – Harald Aregård

Sak 038/03: Referat fra møtet 14. mai 2003
Vedtak: Godkjent med følgende rettelse: Fra Stang møtte IngerJensen, ikke Ingrid!

Sak 039/03: Operasjon Ved tomten
Vedtak: Utsatt

Sak 040/03: Etterstadkroken – utkjøring til Nils Hansens vei
Her er det nå åpent for gjennomkjøring for de som måtte ønske å slippe køen i Østensjøveien. Hensikten har vært at denne veien skal stenges, og at anleggstrafikk i Etterstadkroken 9 også skal gå til Nils Hansens vei. Imidlertid er det ennå en tid til arbeidene i Etterstadkroken starter. Det er meningen at etablering av snuplass og fysiske sperringer skal være en del av disse arbeidene. Se nyhetssider om reguleringsforslag for Etterstadkroken 9 – http://www.etterstad.no/index.php?vis=ekrokenreg

Vedtak: Vi tilskriver Samferdselsetaten og ber om en midlertidig sperring. Ansvarlig: Harald.

Sak 041/03: Årsmøte i Kontaktutvalget for velforeninger.
Knud deltok på møtet. Olaug Norlemann har gått av som leder, og et nytt styre er valgt. Forslag om økt kontingent ble diskutert, men p.g.a. usikkerhet om vedtektene tillot et slikt vedtak uten at det sto på dagsorden ble dette utsatt. Forøvrig var faglig innslag om forretningsgangen i byggesaker. De som blir berørt av utbygging som beboere er praktisk talt de siste som blir informert. Det er derfor viktig å være tidlig ute og følge med på aktuelle områder.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 042/03: Området langs Østensjøveien fra Bryn til Helsfyr
Her er det planer om en større utbygging for hele dette området. Siden innkalling ble sendt ut har Vidar vært i kontakt med Bryn Eiendom, som er en av de mulige utbyggere. Slik markedet er i dag vil det ikke bli satt i gang noe utbygging av nye næringsbygg i området. Dette ligger altså lenger frem i tid. Det foreligger imidlertid et utkast på Plan- og bygningsetaten. Dette vil bli lagt frem senere.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 043/03: Oppsummering fra sommerfesten.
Det var en meget vellykket fest, med rekordstort oppmøte og flott vær. (Se Sommerfestbilder på http://www.etterstad.no/index.php?vis=sfest03/side1)

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 044/03 Andre miljøtiltak
De siste årene har vi nærmest vært «under angrep», p.g.a. omfattende utbyggingsplaner til skade for bomiljøet. Dette har ført til at velets oppgave i stor grad har blitt å være mot ting. Et vel bør også arbeide for positive tiltak som kan styrke miljøet og bygge nettverk.
Knud og Kai Jensen har snakket om muligheten for å lage en felles juletrefest for Etterstad i Jordalhallen.

Vedtak: Vi forsøker å få til en juletrefest. En komite nedsettes til høsten.

Sak 045/03 Alnaparken
Det arbeides med planer om bygging av et ridesenter i Alnaparken, til tross for motstand fra Alnaparkens Venner, bydel Furuset o.a.

Vedtak: Et slikt forslag angår alle som bor langs Alna. Vi støtter Alnaparkens venner i arbeidet mot bygging i Alnaparken.

Sak 048/03 Det nye friområdet
Et område mellom Stang, Øst, Etterstadkroken og Sør vil bli regulert til friområde til erstatning for de områder som blir brukt til utbygging av Etterstad Videregående. (Se Nyhet om friområdet på http://www.etterstad.no/index.php?vis=nyhet064. Stang jobber allerede i forhold til en endring i terrengprofilen som reduserer utsikten.

Vedtak: Vi bør prøve å være med på planer for opparbeidelse av nytt friområde. Stang tar saken, med støtte fra Etterstad Vel.

Sak 047/03 Neste møte

Vedtak: Tirsdag 19. august. Et forslag til møteplan for høsten bør foreligge på dette møtet.