Referat fra styremøte 9. desember 2003

Til stede:
Etterstad Vest – Knud Therkildsen
Etterstad Nord – Vidar Berget
Etterstadsletta 46 – Leiv Nygaard

Etterstad Sør – Turid Monsen
Etterstadkroken 5 c/d – Harald Åsegaard
Nygård Terrasse – Kari Hogseth
Stang Terrasse – Ingrid Jensen
Øst – Lars Petter Hosøy
Etterstad I – Beate Børja

Sak 71/03: Referat fra møtet 11. november 2003

Vedtak: Godkjent.

Sak 72/03: Befaring på Ensjø
Knud Therkildsen deltok. En større utbygging er planlagt med opptil (flere alternativer) 7 000 boliger, med barnehager, skoler, etc. Tomtene er imidlertid i privat eie, så koordinering byr på utfordringer. Hovinbekken vil bli åpnet.

Vedtak: Vi følger med på den videre utvikling.

Sak 07/03: Bygging over Gjøvikbanen
Vi har mottatt følgende brev:


Byutviklingskomiteen har til behandling Strømsveien 57, byggesak – Klage over tillatelser på søknader om oppføring av fire boligblokker, samt underjordisk garasjeanlegg – Dispensasjon fra reguleringsplan – bydel Helsfyr Sinsen – Byrådssak 341 av 20.11.2003.

Komiteen vil foreta en befaring tirsdag 16. desember d.å. med beregnet ankomst ca. kl. 09.55. Befaringen vil normalt være maks 1/2 time.

Til befaringen inviteres parter som har uttalt seg i saken samt berørte etater. I byrådssaken ligger alle innkomne bemerkninger slik at komiteen er kjent med disse.

Befaringen er først og fremst for a politikerne skal kunne ta området i øyesyn. Hensikten med å innkalle partene i forbindelse med befaringen er kun å få frem eventuelle nye opplysninger som ikke allerede fremkommer i saken. Under befaringen vil slike synspunkter kunne fremmføres av en representant for partene. Komiteens leder styrer befaringen og vil gi ordet til de ulike representanter.

Det tas forbehold om eventuelle mindre forskyvninger i tid, da komiteen ofte har flere befaringer på ulike steder i byen samme dag. Ved eventuelle forsinkelser kan komiteen nås på mobiltlf. 91803887

Vedtak: Utfallet av ankesaken som gjør at komiteen kommer er antagelig gitt. Bygningene står der. Men vi bør prøve å få satt dette i sammenheng med all annen byggevirksomhet, og prøve å få forståelse for at det nå er nok på Etterstad.

Sak 74/03 – Varsel om regulering, Tvetenveien
Samferdselsetaten varsler i henhold til Plan- og bygningslovens § 27-1 om igangsetting av reguleringsplan for Tvetenveien mellom Østensjøveien og Ole Deviks vei. Intensjonen med planen er å etablere sykkelfelt på strekningen, i tråd med «Plan for hovedsykkelveinettet i Oslo».

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 75/03 – Rusken.
Vi har fått bronsestatuett og hederlig omtale for bra innsats ved dugnad langs Alna.
Se http://www.etterstad.no/index.php?vis=nyhet072

Det blir ny innsats til våren, med VIF, speidere og seniorforeningen.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 76/03 – Samarbeid med EKTV

Vedtak: Utsatt.

Sak 77/03 – møter 2004

Vedtak: Første møte 3. februar, på dette møter setter vi opp møteplan for resten av våren.

Sak 78/03 – Nabovarsel, Etterstad Videregående
Etterstad Sør har mottatt nabovarsel for utbygging av Etterstad Videregående skole.
Se http://www.etterstad.no/index.php?vis=nyhet136