Tar hestene Alnaparken?

Trosterudstallen har i dag ikke brukbare lokaler og må kanskje stenge til sommeren. Brukere av ridesenteret har derfor engasjert seg for å få nye lokaler. Et engasjement man sikkert kunne støtte, hvis de ikke hadde bestemt seg for at det nye anlegget på liv og død må oppføres i Alnaparken.

Til nå har det vært vanskelig å få tak i hvor og hvordan dette skal oppføres. Dette fordi det argumenteres hissig på en måte der det er viktigst å vinne poeng, ikke få fram fakta. Hvis noen er bekymret over bygging i en park får man vite at det er snakk om en meget liten stall. Hvis noen mener riding vil gå på bekostning av andre interesser i parken, fremstilles det som om all aktivitet vil foregå innendørs.

Onsdag hadde imidlertid Per Jan Langerud fra Fremskrittspartiet et innlegg i Akers Avis/Groruddalen, der det også ble lagt frem tegninger.

Vi har forsøkt å legge opplysninger fra denne tegningen inn på et flyfoto av parken. Det røde er selve bygget, og ridestier, ridebaner og luftegårder er markert med oransje.

Alnaparken

Overføringen er gjort for hånd, og det er sikkert unøyaktigheter. Men det er likevel klart at disse planene i praksis betyr at ridesenteret i praksis overtar hele parken.