Referat fra styremøte 27. april 2004

Til stede: Knud Therkildsen, Kari Hogseth, Harald Åsegård, Vidar Berget, Turid Monsen.

23/04 – Referat fra styremøte 1. mars 2004

Vedtak: Godkjent.

24/04 – Undergang til T-banen
Bydel Gamle Oslo har blitt tilskrevet, og vi har fått kopi av følgende brev fra bydelen til Samferdselsetaten:

UNDERGANG FRA ETTERSTAD TIL HELSFYR T-BANE

Bydel Gamle Oslo har mottatt henvendelse fra Etterstad Vel vedr. nedgang fra Etterstad til Helsfyr T-banestasjon. Nedgangen til Helsfyr T-bane er tydeligvis et stort problem vinterstid, som har blitt tatt opp tidligere, uten at det har kommet til noen permanent løsning.

I forbindelse med bydelsreformen og sammenslåing av bydeler ligger Etterstad/Helsfyr nå i Bydel Gamle Oslo. Bydelen er blitt bedt om å bidra til å finne en løsning på problemet. Vi ønsker i første omgang å gjøre oss kjent med hva som har foregått i saken tidligere og hvilke muligheter som finnes fo rå finne en endelig løsning på problemet for beboerne i området som bruker undergangen til og fra T-banen.

Randi Nagelhus
avdelingssjef
Berit Tønder Utvik
spesialkonsulent miljø

.

Vedtak: Tatt til orientering.

25/04 – Rusken
Ruskenaksjonen blir avholdt til høsten i samarbeid med Vålerenga håndball, 1. Vålerenga, og Seniorforeningen. Alnaelvas Venner har avholdt en vellykket elverusk-aksjon på egen hånd.

Vedtak: Tatt til orientering.

26/04 – Samarbeid med EKTV
Vidar er valgt inn i styret i EKTV. Det ser ut til at tekst-TV utstyret er over de verste barnesykdommer, og det er derfor mulig at det likevel kan bli tekst-TV på Etterstad i nærmeste fremtid.

Vedtak: Tatt til orientering.

27/04 – Sommerfest
Sommerfesten blir søndag 13. juni. Ikke alle boligselskapene har utnevnt medlemmer til festkomiteen ennå. Jane Thon fra Etterstadkroken vil være med. (Telefonnummer ble oppgitt, men står ikke her. Se notat 0049 blant styrepapirer)

Vedtak: Tatt til orientering.

28/04 – Stiklestadkvartalet
Det er befaring med politikere 4. mai. Stiklestadkvartalet er antagelig for langt borte til at vi vil engasjere oss på noen måte, men det kan være greit å følge med i større prosjekter i egen bydel.

Vedtak: Knud Therkildsen møter opp.

29/04 – Norges Velforbund – Lekeplasser.
Vi har hatt planer om å få Norges Velforbund til å ta en inspeksjon av lekeplassene. Imidlertid har Norges Velforbund brutt med sin tidligere samarbeidspartner som ble oppfattet som for nær knyttet til leverandører. I stedet har man inngått en samarbeidsavtale med Hafslund Sikkerhet, som tilbyr hovedettersyn for kr. 1600 + mva. (uansett lekeplassens størrelse)

Vedtak: Vi tar ikke stilling til leverandør, men anbefaler borettslagene å få etablert en ordning som ivaretar barnas sikkerhet. Det undersøkes om OBOS har noe tilbud til borettslag. (I ettertid er innhentet opplysninger. OBOS prosjekt kontrollerer lekeplasser til en timepris på 690 kr + mva. Tid avhenger av utstyr og omfang, men anslås til å ligge mellom 3 og 6 timer. Et annet firma med tilbud er Claussen & Heyerdahl: http://www.chp.no/

Neste møte 1. juni 2004