Referat fra styremøte 17. august 2004

36/04 Protokoll fra møtet 1. juni

Vedtak: Godkjent. Det var imidlertid en bemerkning til referat fra 27. april som ble godkjent 1. juni. Hege Hov var på stede på møtet 27. april, dette fremgår ikke av referatet.

37/04 Fest på sletta 2004
Gamle Oslo bevilget kr. 8000,- til festen.

Vedtak: Tatt til orientering.

38/04 Reguleringsforslag Etterstadgata 2-4
Les mer om forslaget på http://www.etterstad.no/index.php?vis=nyhet218

Vedtak:
En gruppe bestående av Beate Børja, Joar Bjarte Strand og Ann Cathrin Mora (Etterstad Vest) behandler denne utbyggingen på vegne av Etterstad Vel.

39/04. Høyspentledninger
Etterstad Vest har tatt saken opp med bydelsoverlegen, og har fått følgende svar:

Det vises til brev av 28.06.2004

Bydelsoverlegen har vært på befaring i det aktuelle området og har forsøkt å skaffe rede på hva som foreligger av ny forskning på området elektromagnetiske felt og helse.

Den norske undersøkelsen som er gjengitt i Dagens Medisin skiller seg ut fra studier i USA og Sverige som ikke har funnet påviselig sammenheng mellom elektromagnetiske felt og brystkreft. Den norske undersøkelsen hevder å ha påvist en økning av risiko opp mot 60%. Det vil kreves mer forskning før noe kan hevdes med sikkerhet.

På det estetiske ormådet, er det klart at slik høyspentledningene er strukket i dag, går de rett gjennom boligområdet og svært nær enkelte bygg. Dette er spesielt tydelig i området ved Biskop Jens Nilssøns gate hvor de virker forstyrrende på helhetsinntrykket.

Samlet sett, er det bydelsoverlegens vurdering at høyspentledningen, slik de er strukket nå, utgjør en negativ trivselsfaktor. Hvorvidt dette kan sies å utgjøre en helsefare er usikkert, men nettopp usikkerheten/utryggheten, kan for enkelte utgjøre en betydelig belastning hvis en tar utgangspunkt i tallene fra undersøkelsen ved Kreftregisteret.

Hvis en legger et varsomhetsprinsipp til grunn vil det være riktig å grave ledningen ned der det er mulig, og når det likevel er vedtatt å grave ledningen ned frem til Strømsveien, ville det være naturlig å fortsette gjennom Etterstadområdet.

Vedtak: Tatt til orientering.

40/04: Reguleringsforslag Nils Hansens vei 18-20
En ny større utbygging er planlagt rett utenfor vårt område. Høringsfristen gikk ut i juli, dette til orientering.

Vedtak: Tatt til orientering.

41/04: Medlemsskap i Alnaelvas venner
De fleste av de oppmøtte boligselskapene har meldt seg inn.

Vedtak: Vi oppfordrer også til individuelt medlemsskap.

42/04: Deltagende budsjettering – beboerinitiativ
Knud har vært på møte angående et innbyggerinitiativ startet av Oslo Byforum og Kritisk Offentlighet. Initiativet går i korthet ut på følgende: Bydelene arrangerer årlig et åpent møte for innbyggerne. På dette møtet blir prioriteringer fastlagt for en på forhånd bestemt andel av budsjettet. Videre blir delegater valgt. Disse representerer så innbyggernes prioriteringer i det påfølgende budsjettarbeidet. Innbyggerne har altså hvert år direkte innflytelse på fordelingen av byens midler gjennom sin deltakelse i budsjettprosessen.
Kopi av intitiativet og underskriftsliste ble delt ut.

Vedtak: Tatt til orientering. Styremedlemmer står fritt i forhold til å støtte oppropet.

43/04: Lysvandring
Alnaelvas venner arrangerer lysvandring mellom Svartdalen og Alunsjøen torsdag 23. september.

Vedtak: Tiltaket støttes, og vi oppfordrer til deltakelse.

44/04: Reguleringsforslag – Smalvollen 20
(Se: http://www.etterstad.no/index.php?vis=nyhet221

Vedtak: Vi uttaler oss, og ber om at nåværende regulering opprettholdes.

45/04: Rammeplan for Bryn
Se Plan- og bygningsetatens sider
Kort sammendrag: Det skisseres tre alternativer for området mellom Tvetenveien og T-banen. Utbygging som næringsområde, boliger mellom T-banen og Østensjøveien, og boliger i en større del av området. (Alternativ 2 kalles Etterstad boligområde utvides nordover og inn i Brynområdet, så dette angår i høyste grad Etterstad.)
Ved boligutbygging vil det bli etablert gangforbindelse i bro over T-banen. Alle alternativene forutsetter at Østensjøveien i større eller mindre grad sperres for gjennomkjøring. Dette muliggjøres ved at det lages fullt kryss mellom Tvetenveien og Ring 3.
Vedtak: Tatt til orientering.

46/04: Årsmøte 2004

Vedtak: Årsmøte avholdes tirsdag 21. september kl. 19.30. (Etter vedtektene må dette bekjentgjøres for boligselskapene senest tirsdag 24. august, sakspapirer på ut innen 7. september.

47/04: Møterom
Borettslaget Etterstad Nord skal bygge nye balkonger. I denne forbindelse mangler man lokaler til bruk for entrepenøren. Vi har derfor blitt bedt med å utsette overtakelsen av nytt møterom i 35 c. Vi betaler ikke for bruk til nå, og vi får i byggeperioden bruke borettslagets styrerom og møterom i 19 c som erstatning.

Vedtak: Godkjent.

48/04: Møteplan for høsten

Vedtak: 21. september, 19. oktober, 16. november, 14. desember. De tre siste dager i Etterstadsletta 11 c kl. 19.00 (husrekken nærmest skolen). 21. september avholdes styremøte før årsmøte, dette blir derfor i Etterstadsletta 19 c kl. 18.00.

49/04: Servering på møtet.

Vedtak: På dette møtet dekker Etterstad Vel en rett mat og to drikkke.

50/04: Boligbygging på Kværner
Planene er til behandling med frist for uttalelser denne måned.

Vedtak: Alt i alt er planene, med gjenåpning av Alna, svært positive. Vi ber imidlertid om at bygging utføres slik at det ikke er til hinder for en eventuell senere gjenåpning av Kværnerbekken, Simensbråtbekken og Ekebergbekken.

51/04: Årsmøte i Kontaktutvalget for velforeningene.

Vi har mottatt referat. Det var ingen innkomne forslag eller andre saker enn de faste. Det nye styret består av Eivind Bødtker (Skøyen vel), Dag Bjerke (Bryn vel), Leiv Aschehoug (Smestadgrendens vel), Bjørn Jensen (Blinderen vel), Anita Reinhardt (Søndre Huseby vel), Grete Homlong (Ljans vel), thorkild Thurmnan-Moe (Ljans vel), Tore Bjørn-Hansen (Oslo Byes vel), Geir Tandberg Steigan (Stiftelsen byens fornyelse) og Manfred Larsen (Malerhaugen vel). Se også http://www.kuv.no.

52/04: Vinmonopolet
Vinmonopolet har planer om å flytte Fyrstikktorget filial til Alnasenteret, og har fått dette godkjent av Oslo kommune.

Vedtak: Vi protesterer mot flyttingen. Vi retter også et brev til ledelsen av Fyrstikktorget forretningssenter og ber dem vurdere lønnsomheten av å ta betalt for at bilister skal få lov å handle der.