Taras bok

Taras bok – om Irak og Kurdistan

Ny på bokmarkedet er Zagros forlag med Taras bok. I Taras bok følger vi en begavet kurdisk kvinne fra barndommen, skoletiden og universitetet, inntil hun i 30-års alderen befinner seg i Danmark. I tillegg til at hovedpersonen er et usedvanlig menneske som det er verdt å stifte nærmere bekjentskap med, er boken uunnværlig for de som ønsker å forstå mer av det som skjer i Irak og i Kurdistan.


Taras bok forteller om undertrykkelse av kurdere, kurdisk motstandskamp, og om livet til kurdiske kvinner. Vi lærer også mye om kvinner i kurdisk historie.

(for de som undres over den plutselige internasjonale orienteringen på en side der nyheter fra Malerhaugen, Brynseng og Vålerenga hyppig avvises som «ikke lokalt nok», kan opplyses at både den norske oversetteren, Elisabeth Seland, og Zagros forlag holder til på Etterstad.)

Les mer om boken