Referat fra styremøte 28. september 2005

Til stede: Knud Therkildsen, Kari Hogseth, Vidar Berget, Turid Monsen.

47/05: Referat fra styremøte 23. august 2004

Vedtak: Godkjent med følgende bemerkining: Referat fra møte med Undervisningsbygg mangler. [Satt inn som 48/05]

48/05: Møte med undervisningsbygg.
Vi hadde i vår et møte med Undervisningsbygg KF i brakkene på Etterstad Videregående. Møtet ga ingen positive resultater, Undervisningsbygg var ikke innstilt på selv de minste innrømmelser. Man er ikke villig til å gi noe til lokalmiljøet som man ikke er pålagt gjennom lov eller reguleringsvedtak. F.eks. var det utelukket å lyssette gangveien mellom Etterstad Nord og Etterstad Videregående, til tross for at det i reguleringsforslaget står
Gangveisystemet i friområdet gir en trafikksikker ferdsel for barn og unge, men mørke uteområder må sikres god belysning. Særlig gjelder dette passasjen mellom tidligere OTMS og OKSS.
Som kjent har Undervisningsbygg senere fått tillatelse til å sperre passasjen. D.v.s. at våre beboere må gå på mørklagt vei rundt skolen.

Når det gjelder reguleringsforslagets fine ord om skolen og nærmiljøet:
Det kan se ut som om Bydelsutvalget har sett bort fra tilbudet til både barn og voksne som anlegget kommer til å representere; restaurant, matutsalg, nærbibliotek og innendørs treningsmuligheter.
så er nok sannheten at Bydelsutvalget visste hva slike uforpliktende utsagn er verdt. Vi kan leie lokaler til markedspris, når det gjelder adgang til bibliotek vakte dette direkte munterhet blant Undervisningsbyggs representanter.

Det kan være på sin plass å advare andre vel gjennom f.eks. Kontaktutvalget for velforeninger i Oslo. Den vesentligste forskjellen mellom Undervisningsbygg KF og kommersielle utbyggere synes å være at de førstnevnte ikke har noe forhold til PR, og ikke ser noen grunn til å gi den minste symbolske innrømmelse til nærmiljøet når byggetillatelse foreligger.

Vedtak: Tatt til orientering.

49/05: Parkering på gangvei

Vedtak: Dette purres

50/05: Kveldsravner
Informasjon om dette har blitt glemt

Vedtak: Ut på nettsider og lokal-TV

51/05: Arkeologiske undersøkelser
Parkeringsplassen nedenfor Etterstadsletta I var i en periode stengt p.g.a. arkeologiske undersøkelser.

52/05:Graving i Biskop Jens Nilssøns gate
Skyldes ledninger for fjernvarme til Vålen og til Etterstad Videregående, med stikkledning til Etterstad Vest.

Vedtak: Tatt til orientering.