Referat fra styremøte 26. oktober 2005

Til stede: Knud, Turid, Marianne, Vidar, Helge, Marius, Kari.

53/05: Referat fra styremøte 28. september

Vedtak: Godkjent.

54/05: Referat fra årsmøte 28. september

Vedtak: Tatt til orientering.

55/05: Konstituering, nytt styre

Vedtak: Vidar Berget sekretær. Knud Therkildsen kasserer.

56/05: Styrehonorar

Vedtak: Leder fordeler etter samme nøkkel som i fjor.

57/05: Utbygging Brynsengfaret 8-12

Vedtak: Følgende uttalelse ble vedtatt:

Vi ser at det på nytt pågår planarbeid for området Brynsengfaret 8 – 12.

Etterstad vel gjennomgikk i 2002 det reguleringsforslag som forelå den gang. I forhold til tidligere planer representerte dette forslaget et stort fremskritt, og vi stilte oss derfor positivt til forslaget.

For Etterstad Vel er det særlig følgende punkter som er viktige:


1) Hensynet til Alna Miljøpark og turveien.

Den opprinnelige grense for bebyggelse ligger nær turveien. I forslaget fra 2002 var det planlagt bebyggelse som lå godt tilbaketrukket fra denne grensen, og vi håper at denne avstanden opprettholdes.

2) Høyde


Det har tidligere vært snakk om høyblokker på 18-19 etasjer. Dette ble forlatt i forslaget fra 2002, og vi håper at det nye planarbeidet ikke skyldes et ønske om å vende tilbake til disse planene.


3) Boliger, bevertning, forretninger.

Vi stiller oss positive til et prosjekt med mer variert bebyggelse enn opprinnelig planlagt.


4) Sperring av vei – snuplass.

Etter at ny adkomstvei ble etablert fra Nils Hansens vei til Brynsengfaret har det blitt en del gjennomkjøring. Denne trafikken øker stadig, selv om Etterstadkroken egentlig ikke har kapasitet til mer enn kjøring til boligene. P.g.a. parkering er det bare et kjørefelt som må deles av trafikk i begge retninger. Vi ser derfor frem til fysiske sperringer mellom Etterstadkroken og Brynsengfaret.


5) Flaenbekken.

Mellom de nye boligselskapene i Etterstadkroken og de planlagte boliger ligger et grøntområde rundt en liten sidebekk til Alna.
Området har sin skjønnhet i vårblomstringen, men bærer preg av å være et glemt område, med gjerderester og fyllmasser fra prosjekter på begge sider. Vi tror at området kan utvikles til å bli en attraksjon ikke bare for den omkringliggende bebyggelsen, men for hele området og turveien langs Alna. Vi ser for oss beplanting, benker, lekeutstyr og grillplass på terrasser i skråningen, samt et eller flere små vannspeil.

6) Støyskjerming.

I ettertid ser man at bygging av nye blokker i Etterstadkroken uten støyskjerming mot T-banen var en feil. Vi mener at i forbindelse med bygging av enda flere boliger er det viktig at man ser på dette på nytt. Målet må være støyskjerming på hele strekningen. Så vidt vi vi kjenner til har Oslo Sporveier planer om et større prosjekt med bygging av vognhall med plass til opptil 100 vogner. Dette innebærer antagelig mer trafikk meget sent og meget tidlig. Det er mulig de to byggeprosjektene bør sees i sammenheng.

58/05: Kveldsravning
Det er nå lagt ut informasjon på internett og lokal-TV om hvor frivillige kan henvende seg. Det ble opplyst at Vålerenga og kampen skoler er med.

Vedtak:
Vi sender en henvendelse til Jordal skole.

59/05: Lys forbi skolen

Gamle Oslo er tilskrevet om dette. Gatebelysning er ikke en bydelsoppgave, men bydelen har plikt til å kontakte rette vedkommende.

Vedtak:
Tatt til orientering.

60/05: Lobbykurs
KUV innkaller til Lobbykurs Lørdag 12 November 2005, kl 09:45-15:00.

Vedtak:

Knud og Vidar går.

61/05: Søppel rundt skolen.

Vedtak: Vi henstiller til skolen om å gjøre noe med dette.

62/05: Brev til rødgrønn regjering.
Tøyen/Nedre Kampen vel har sendt oss kopi av et brev de ønsker å sende til den nye regjeringen. Det handler om å ta bedre vare på barn- og unges oppvekstvilkår, særlig i vår del av byen. Da de imidlertid ønsket underskrifter umiddelbart (for å kunne overlevere brevet rett etter regjeringsskiftet) ble det imidlertid besluttet at det ikke var riktig å delta i en politisk utspill uten styrebehandling.

Vedtak: Tatt til orientering.

63/05: Åpent møte, Alnaelvas venner
(Det ble informert om møte 3. november)

Vedtak: Tatt til orientering.

64/05: Historie
I siste nummer av tidsskriftet til Oslo Bymuseum, «Byminner», er det et flott bilde av Etterstad Sør.

65/05: Neste møte

Vedtak: 23. november 2005, kl. 19.15