Referat fra styremøte 15. mars 2006

Til stede: Knud Therikildsen, Espen Kjær, Kari Hogseth, Vidar Berget, Harald Åsegard, Helge Kulberg, Turid Monsen

09/06: Referat fra møte 11. januar 2006

Vedtak: Godkjent.

10/06: Utbygging i Brynsengfaret 8-12
Vi hadde besøk av Oddmund Holm fra NCC Bolig, som er prosjektleder for utbyggingen av Brynseng Park. Han fortalte en del om planene. Mye av informasjonen står allerede på http://www.etterstad.no/index.php?vis=nyhet361 . NCC håper å få planene gjennom i kommunen tidlig i 2007. 60% av leilighetene må selges før byggestart. Anleggsperioden vil vare frem til 2011, men trafikken vil gå gjennom Brynsengfaret. Forskjellige trafikkløsninger ble diskutert, en mulighet som burde imøtekomme de flestes interesser er ingen gjennomkjøring, men utkjøring fra garasjer i Brynseng Park i begge retninger. Ellers vil snikkjøringen opphøre når gjennomkjøring sperres av hensyn til anleggsarbeid.

11/06: Trygg skolevei – gangvei fra Etterstadkroken

Ingvil Kiland i Etterstadkroken 5 F har rettet en henvendelse til Samferdselsetaten:

Til Oslo kommune v/ Samferdselsetaten og Utdanningsetaten (Aksjon trygg
skolevei)

Som styreformann i Etterstadkroken 5 E og F og mor til en gutt som skal begynne på Vålerenga skole til høsten, så er jeg opptatt av skoleveien til barna i Etterstadkroken 5 og 7. Per dags dato ligger det en fin gang- og sykkelvei langs Alnaelva og ned til Vålerenga skole. Men det mangler en tilknytning fra Etterstadkroken 5 og 7 ned til denne gangveien. Den eneste «tilknytningen» som finnes i dag, er en «naturtrapp» mellom Etterstadkroken 5 F og 5 G. Dette er en tømmerstokktrapp som ikke brøytes om vinteren, samt at det mangler trapp ned den siste hellingen som er svært bratt og hvor det er lett å skli sommerstid. Denne veien er derfor ikke egnet for andre enn de som er spreke til beins, og kun sommertid. Det er også tråkket en sti over åpen mark mellom 5 E og F og 5 C og D. Denne blir heller ikke vedlikeholdt ved snømåking osv. (Se vedlegg)

For sykler, barnevogner, handikappede og andre som ikke har svært gode bein, så må man gå fra boligfeltet og opp til Etterstadkroken, følge denne bort til Etterstadsletta. Det er ikke fotgjengerfelt på denne siden av Etterstadsletta, så der må man krysse veien. Det er heller ikke forgjengerovergang og det er busstopp for 37-bussen (avgang hvert 5. min.). Når bussen står på holdeplassen stenger den for sikten. Det er veldig uoversiktlig, og er egnet til å generere farlige situasjoner også for voksne. Barn som skal ned til Vålerenga skole må deretter følge fortauet ned til Rema1000, for på nytt å krysse Etterstadsletta. Her er fotgjengereltet lagt nesten i en sving, noe som også gjør denne overgangen farlig for små barn. (Her tror jeg det er skolepatrulje).

Som mor til en «snart 6-åring» så ser jeg at veien til skolen er lang nok, om ikke barna skal bli tvunget til å gå omveien opp om Etterstadkroken. Trafikken i Etterstadkroken er økende, pga all gjennomkjøring. Dette skaper også uoversiktlige forhold ved krysset ut til Etterstadsletta. (Siden det kun er en bil som kan kjøre om gangen pga veibredden.) De yngste skolebarna må følges til skolen og blir ofte fulgt av hjemmeværende foreldre og yngre søsken i vogn. Da er denne omveien eneste mulighet til å få med seg barnevogn.

Det starter også opp bygging på nabotomten om kort tid. Det legges opp til at anleggstrafikken skal gå gjennom Brynsengfaret og ikke Etterstadkroken. Jeg regner med at dette blir fulgt opp, da det ellers vil utgjøre stor fare for barna.

Det bør tilrettelegges for at foreldre slipper å bli tvunget til å benytte bil for å få eget barn trygt til skolen, siden det gjør skoleveien farligere for andre barn som ellers har en trygg skolevei.

I reguleringsplanen er det tegnet inn en gangvei fra Etterstadkroken og ned til Alnaelva. Denne er tegnet i rett linje bak blokkene Etterstadkroken 5 c/d, og e/f. Når denne blir opprettet vil det muliggjøre en tilkoblig mellom disse to blokkene og ovenfor blokk c/d. Gangveien vil gjøre barnas skolevei trygg og tilgjengeliggjøre den flotte turveien langs Alnaleva også for barnevogner, handikappede og syklende.

En liten stubb av gangveien er allerede opparbeidet, før den svinger inn til Stang terrasse. Jeg håper resten av gangveien kan bli opparbeidet så raskt som mulig etter at snøen har gått. Bare i nr 5 e/f er det ca 14 barn under 6 år. I løpet av de nærmeste tre årene vil det på hele feltet være svært mange barn som begynner på skolen. Jeg ber om en tilbakemelding på hvor tidlig denne gangveien kan opparbeides, og om kommunen gir tilskudd til å koble Etterstadkroken boligfelt opp mot denne gangveien.

Dersom kommunen ikke opparbeider denne gangvei-stubben raskt, så ber jeg om at det blir opparbeidet fortgjengerovergang ved enden av Etterstadkroken, og/eller fortau langs begge sider av Etterstadsletta mellom Etterstadkroken og Stang terrasse.

Vedtak: Etterstad Vel tilslutter seg disse synspunktene.

12/06: Trygg skolevei – fotgjengerovergang ved «Remasvingen».

Vedtak: Vi ønsker oss opphøyet fotgjengerovergang. Vi retter en henvendelse til FAU Vålerenga. Trafikktelling bestilles – hvis ikke samferdselsetaten vil, undersøker vi pris.

13/06: Ny skole på Helsfyr
På et område som bl.a. omfatter den gamle fyrstikkfabrikken skal det bygges en ny skole – kombinert ungdomsskole og videregående med 1000 elever. Hovin ungdomsskole blir flyttet til denne skolen.

Vedtak: Tatt til orientering.

14/06: Lys på gangvei forbi skolen
Alle våre henvendelser om saken har fått skuffende respons fra berørte parter. Nå har imidlertid kommunen satt opp lys langs skolens fasade mot nordøst, slik at dette nå er den best opplyste gangveien på hele Etterstad.

Vedtak: Tatt til orientering.

15/06: Neste styremøte
Vedtak: 10. mai kl. 19.00