Referat fra styremøte 10. mai 2006

Til stede: Knud Therkildsen, Helge Kulberg, Kari Hogseth, Vidar Berget, Harald Åsegård.
Forfall: Jørn Egelund, Turid Monsen

1606: Referat fra styremøte 15. mars 2006

Vedtak: Godkjent.

17/06: Farlige trafikkforhold i Biskop Jens Nilssøns gt.
Vålen borettslag har sendt følgende brev til Samferdselsetaten:

Etter 2 1/2 års erfaring med trafikkforholdene i Biskop Jens Nilssøns gt. finner Vålen Borettslag det nå nødvendig å henlede Samferdselsetatens opp-merksomhet situasjonen. Borettslaget består av 4 blokker med 188 leiligheter som er beliggende helt ut til gaten.

Gaten kjennetegnes ved svært mye biltrafikk til hele Etterstad, stor lastebiltrafikk til butikker og produksjonsvirksomheter av ulikt slag, trasè for bussrute 37 med over 150 avganger i døgnet, skolevei for mange barn og ungdommer til Vålerenga skole og Etterstad v.g. skole, 2 store dagligvareforretninger – en i hver ende, mye fotgjengere og krysningspunkt for 2 gangveier, ellevill parkering i forbindelse med skolens matutsalg og yndet parkeringsplass for trailere tvers over den nordligste gangveien. I tillegg fungerer strekningen som fartsetappe for aggressive bilførere og bussførere som er i ferd med å komme for sent til røykepausen sin på Helsfyr.

Vår anmodning til Samferdselsetaten er at det blir gjennomført en skikkelig vurdering og kartlegging av de ulike forholdene, at det foretas fartskontroller og trafikktelling, at man vurderer skilting, plassering av fotgjengeroverganger og parkeringsbestemmelser på strekningen fra rundkjøringen ved Stuertskolen til «Remabygget». Vi anmoder likeledes om at det innføres fartsgrense på 30 km/t og at det etableres fartshumper som kan tvinge rallystjernene til å sette ned farten, gjerne oppdelte, som vi kan se i flere andre busstrasèer .

Vi håper på forståelse for vår redsel og fortvilelse og håper at skolestarten i 2006 kan skje under tryggere forhold enn det vi ser i dag.

Med vennlig hilsen
Vålen Borettslag
Svein Amdal
styreleder

Vedtak:
Vi støtter innholdet i brevet. Vi forsøker å få til et møte med samferdselsetaten med en gjennomgang av alle trafikksakene i området, helst i samarbeid med FAU på Vålerennga.

18/06: Ny barnehage
Mellom Etterstad Øst og Stang skal det bygges ny barnehage. I første omgang bygges en midlertidig barnehage med såkalte «containere». Fordi dette er et midlertidig tiltak trenges ikke den vanlige omstendelige saksbehandling for å få tillatelse. Den midlertidige barnehagen skal stå ferdig i sommer. Det blir en av landets største barnehager, med 162 barn og 45 ansatte.

Vedtak:
Selv om vi tror Etterstad nærmer seg en grense for hvor mye mer utbygging vi kan tåle, er behovet for en barnehage stort. Vi ønsker derfor denne velkommen.

19/06: Byens grønne lunger
Aftenposten forteller i http://oslopuls.no/nyheter/article1302387.ece om etableringen av et nettverk for forskjellige beboergrupper som kjemper for å bevare grøntområder.

Vedtak:
Tatt til orientering.
20/06: Alna – regulering av terminalområdet
Det arbeides nå med regulering av terminalområdet på Alnabru, både med tanke på modernisering av terminalområdet og åpning av Alna. Når disse planene er gjennomført vil det være mulig å gå tur langs en elv som med mindre unntak er åpen helt fra Kværner til Alunsjøen, eventuelt langs Tokerudbekken så langt som til Haugenstua.

Vedtak:
Tatt til orientering.

21/06: Alna – lysvandring
Den 14. september vil Alnaelvas venner igjen lyse opp veien langs elva med fakler fra Ammerud til Svartdalen. Lokalt engasjement etterlyses.

Vedtak: Vi informerer om lysvandringen, og prøver å motivere flest mulig til å delta. For styret i Etterstad Vel og styremedlemmer på Etterstad arrangeres tur langs Alna den 11. juni 2006.

22/06: Sommerfest 2006
Sommerfesten blir søndag 18. juni. Som vanlig må hvert borettslag stille med en kake (til utlodning og salg). Leveres i kjelleren, Etterstadsletta 19, søndag morgen.
Vedtak:
Tatt til orientering.

23/06: Ballbinge
Nygård arbeider med planer om ballbinge.
Vedtak: Støttes