Referat fra styremøte 29. mars 2007

Til stede:
Lasse Anderson, Kari Hogseth, Vidar Berget, Turid Monsen, Mariann Hauge, Anja Mohn.

Sak 18/07: Referat fra møte 28. februar
Vedtak: Godkjent med følgende rettelse. Turid Monsen var til stede.

Sak 19/07: Forsøpling ved Etterstad skole
Etter purring har vi mottatt følgende fra Bjarne Asgrimplass, rektor på Etterstad videregående:
«Hei
Jeg husker denne henvendelsen. Beklager at du ikke har mottatt noen tilbakemelding.
Henvendelsen ble tatt opp i skolens ledergruppe og det ble bestemt at hver avdeling skulle ta ansvar for hvert sitt uteområde. Så veldig mye bedre er det vel ikke blitt, men vi er instillt på å gjøre en innsats utover våren. Håper vi kan ha en dialog vedr. forsøplingen. Vil gjerne vite når borettslagene arrangerer «rusken» og vårdugnad slik at vi kan samkjøre innsatsen.»

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 20/07: Gangbro til Nygårdskollen
Saken ble behandlet på forrige møte, men skriving av brev ble utsatt for å få med synspunkter fra Alna Terrrasse. Alna var heller ikke invitert til informasjonsmøtet med Samferdselsetaten. Beboere i blokken nærmest broen ble tilskrevet, men ikke styret i boligsameiet.

Vedtak: Alna skriver brev på vegne av Etterstad Vel i denne saken, da det først og fremst er Alna som blir berørt.

Sak 21/07: Rusken

Vedtak: Det blir Rusken-aksjon med opprydding langs Alna til høsten.

Sak 22/07: Reguleringssak, Grenseveien 59
Det er planer om nybygg i Grenseveien 59, med ca. 120 leiligheter og forretning.

Dette er bare en liten del av den kommende Ensjøutbyggingen, men det er verdt å merke seg rekkefølgebestemmelsene som Plan- og bygningsetaten knytter til sin anbefaling av prosjektet. Bl.a. skal barnehagedekning være sikret, Hovinbekken åpnet og parkdraget langs bekken klart, og turvei D2 skal gå i bro over Grenseveien.

Det virker altså som om utbygningen av Ensjø blir gjennomført på en måte som gjør at ikke bare rene boligbehov dekkes i startfasen.
Plankunngjøring ligger på Plan- og bygningsetatens sider
(Under diskusjonen kom det frem at mange ikke kjenner til bekkene i vårt nabolag. Dette er utenfor selve saken, og er derfor ikke tatt med i referatet, men informasjon om bekkene ligger på http://www.etterstad.no/index.php?vis=nabobekker)

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 23/07: Reguleringssak, Fyrstikkalleen 21
Rett bak Fyrstikktorget kommer det en ny skole,kombinert ungdomsskole og videregående med 860 elever, dessuten en 4 avdelingers barnehage.
Plankunngjøring ligger på Plan- og bygningsetatens sider

Sak 24/07: Kulturminnedagen
Det har vært avholdt møte med velforeninger og bydelen. Referat foreligger:
«Det er allmenn enighet om at Grønland 28 er det forsamlingshuset vi skal presentere på årets Kulturminnedag 9. september, og vi kan gå videre med planleggingen av dagen.

Jorun har snakket med brukerne av huset og de er positive til arrangementet (inkludert restauratøren). Jorun inviterer til et møte med foreningene i huset rett etter påske (onsdag 16. april).

Jorun tar kontakt med Truls Aslaksby om han kan delta med foredrag og omvisning.

Et av forslagene er å kopiere en gammel arbeidstue. Bydelen sender brev til alle skolene med invitasjon til å delta i arrangementet. I tillegg inviteres skolene til å besøke arbeidsstua mandagen etter arrangementet i skoletida.

Familien til Anton B. Nilsen bør inviteres til arrangementet.

Sak 25/07: Sommerfest

Vedtak: Årets sommerfest blir søndag 17. juni

Sak 26/07: Internasjonal torgdag på Grønland
Vi deltok ikke i fjor, da vi med vår lokale tilknytning ikke har så mye å informere om andre steder. Dette arrangementet blir imidlertid høyt prioritert i bydelen, og nå når vi er en del av Gamle Oslo bør vi satse på samarbeide med bydelen og andre vel.
Vedtak:
Vi deltar i samarbeid med Alnaelvas venner i gamle Oslo.

Neste møte onsdag 18. april