Referat fra styremøte 26. februar 2008

Til stede:

Knud Therkildsen, Turid Monsen, Vidar Berget, Kari Hogseth, Hanna Meland, Iren Nadazdy-Farkas, Harald Åsegård, Svein Amdal

Sak 08/08: Referat fra styremøte 22. januarr

Vedtak:
Godkjent

Sak 09/08: Nye høyblokker på Etterstad

Dag Øverland fra OBOS forretningsbygg redegjorde for planene. Siden blokkene er tenkt å erstatte garasjer, har man tenkt å etablere 70 plasser i tillegg til det som er normen for nybygg. De nye blokkene er tenkt å skulle ligne på eksisterende høyblokker, men ikke konkurrere i høyde. Det blir maks 8 etasjer. Blokkene ligger slik til at det i liten grad vil bli skygge for eksisterende boligbebyggelse.

Det vil bli ca. 50 leiligheer, 20% på 40-50 kvadratmeter, 30% 50-70 kvadratmeter og 50% på 75 kvadratmeter.

Foreløpig er dette bare et planinitiativ, det kan være mange år til oppføring. Trafikkutrednng vil komme, deretter tas saken opp i planforum i Plan- og bygningsetaten. (Forøvrig ble det opplyst at det kanskje vil begynne å skje noe på Sotahjørnet i løpet av året

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 10/08: Gjenbruksstasjon

Bydelen har bedt om forslag til egnet plassering av minigjenbruksstasjon. Et forslag om at vi anbefaler jernbaneverkets tomt mellom Etterstad og Vålerenga (der skoleveien ble gjerdet inn) ble diskutert, men ble trukket da nærmeste boligselskap var bekymret for trafikk og andre problemer.

Vedtak: Forslag trukket

Sak 11/08: Bymiljøforum

Knud har deltatt som vedtatt. For så vidt interessant, men mer beregnet på kommunalt ansatte, lite av betydning for oss..

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 12/08: Sommerfest

Det ser ut som om Vålerenga Håndball vil trekke seg fra samarbeidet, og de øvrige komitemedlemmer har begrenset arbeidskapasitet.

Vedtak: Vi tar opp dette i selskapene, og hører om det er noen som kan påta seg mer.

Møter fremover: 1. april, 6. mai, 3. juni.