Referat fra styremøte 6. mai 2008

Til stede:

Knud Therkildsen, Vidar Berget, Kari Hogseth, Iren Nadazdy-Farkas,

Sak 20/08: Referat fra styremøte 1. april

Vedtak:
Godkjent

Sak 21/08: Seminar om Fjordbyen
Knud var på heldagsseminar 25. april. Han fortalte kortfattet fra seminaret, men alle presentasjonene fra seminaret er lagt ut på www.fjordbyen.no.
Vedtak: Tatt til orientering. Vi legger ut lenker til Fjordbyen og også til Ensjøbyen på våre websider.

Sak 22/08: EKTV
De fleste av selskapene i Etterstad vel er medlemmer i EKTV. I følge skriftlig informasjon skal getboksen følge leiligheten. Nå viser det seg imidlertid at GET har endret på dette, slik at boksen skal følge den enkelte kunde. Dette har kommet frem som svar på spørsmål når problemer oppsto rundt rutinene.

Vedtak: Vi informerer gjennom våre kanaler, men tilskriver også EKTV og ber om at man informerer kundene direkte.

Sak 23/08: Helhetlig trafikkplan
Bydel Gamle Oslo arbeider med helhetlig trafikkplan for bydelen, og har i denne sammenheng innkalt til møte med beboerforeninger tirsdag 13. mai 2008.

Vedtak: Knud og Vidar går.

Sak 24/08: Alna – utvikling
Det ble opplyst at lysvandringen 2008 blir torsdag 11. september. Det er nå satt i gang arbeid med en regulering av Alna Miljøpark, etter mønster fra Akerselva Miljøpark. Dette arbeidet skal bl.a. medføre åpning hele veien til fjorden. Friluftsetaten vil i løpet av kommende helg lage en forbindelse for turvei D10 under jernbanelinjen på Haugenstua.

Vedtak: I stedet for vårtur for styret (som forsøkt tidligere) lager vi en høsttur til Nittedal, og inviterer alle medlemmer.

Sak 25/08: Ensjøbyen
Knud og Vidar hadde vært på informasjonsmøte på Hasle skole. Det ble kort informert om dette. Det planlegges tre nye skoler i området (Fyrstikkalleen, Teglverkstomta og Frydenbergveien), samt utvidelse og rehabilitering på Løren og Sinsen. Det skal lages ny park (Tidemannsparken) på 21 mål. Arbeidene i Ensjøveien, som er det som mest direkte berører oss, skal bli avsluttet i løpet av 4. kvartal 2008. Hovibekken og til dels Lillebergbekken vil bli åpnet.

Vedtak: Tatt til orientering. Lenke til kommunens Ensjøbyside der informasjon om planene finnes, legges ut på vår hjemmeside.

Siste møte før sommerferien: 3. juni.