Referat fra styremøte 28. oktober 2008

Til stede:
Knud Therkildsen, Iren Nadasdy-Farkas, Kari Hogseth, Turid Monsen, Svein Amdal, Vidar Berget.

Sak 53/08: Referat fra styremøte 23. september
Vedtak: Godkjent.

Sak 54/08: Brakker langs Etterstadsletta
Brakker ved Vest/Alna er der i forbindelse med arbeider med ny gangbro til Nygårdskollen og trygg skolevei til Vålerenga. Øst har brakker i forbindelse med rehabilitering av røropplegg.

Vedtak: Tatt til orientering

Sak 55/08: Turvei i Svartdalen
Det ble opplyst at Nygård allerede har fått forespørsel om plassering av brakker på sameiets grunn under arbeidet.
Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 56/08: Tekniske forhold i selskapene
Vålen har fremdeles problemer med vann. Det er 4 inntak – et av dem gir utrenheter. OBOS ønsker å overføre en festekontrakt der det følger med ansvar for evt. problemer i jernbanekulverten. Det er også et problem med overvann, der systemet har liten kapasitet. På Øst skal man skifte ut alle rør. Det er lagt ny asfalt mellom Etterstadsletta 50 og 52
Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 57/08: Sanntidsinformasjonssystem
Ganske mange holdeplasser på 37 bussen har fått SIS etter hvert, men ikke Etterstad Vest eller Etterstad Sør. Vi vet ikke årsaken, det kan være at det bare ikke er installert ennå, men det er også mulig at man tenker at det ikke behøves på de siste holdeplassene på ruten. Imidlertid er det grunn til å se det slik at SIS er viktigerer her enn noe annet sted. Helsfyr har SIS, men der går bussen nesten alltid på minuttet når den skal. Når bussene kommer til Etterstad Vest, derimot, har de akkumulert så mye forsinkelser underveis at tidspunktet er helt uforutsigbart. Ofte to busser hvert 10.de minutt. For de som skal herfra til andre steder på Etterstad kan det lønne seg å gå hvis det nettopp har passert to busser. For de som skal «ut i verden», kan det lønne seg å gå til Etterstad skole.
Vedtak:
Vi tilskriver Ruter

Sak 58/08: Utbygging på Hovin
Asplan Viak har sendt ut varsel om oppstart av planprogram for Valle-Hovinområdet. I tillegg til ny fotballbane er det snakk om ny bebyggelse i omfang omtrent som det dobbelte av Helsfyr Atrium.
Det ble ikke fattet noe vedtak i saken, men bortsett fra en viss bekymring for trafikkløsninge så man positive sider ved en utbygging som legger opp til aktiviteter i nærmiljøet også etter 15.30.

Sak 59/08: Beboere med psykiske problemer.
Knud skal ha møte med bydelsoverlegen i en konkret sak, og vil da ta opp på mer generelt grunnlag ta opp hva vi skal gjøre i slike situasjoner.
Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 60/08: Innbruddstyver
Innbruddstyvene er tilbake igjen. Det har vært 2 innbrudd på Etterstad Sør, og 4 forsøk på Stang.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 61/08: Rotter
I følge Aftenposten er det et problem med rotter ved Brynseng stasjon
Vedtak: Vi oppfordrer til å slutte med å mate rotter. Mange hiver hele brødskiver ut til «fuglene»

Sak 62/08: Neste møte
Vedtak: Tirsdag 25. november