Referat fra styremøte 19. mai 2009

Til stede:
Knud Therkildsen, Turid Monsen, Kari Hogseth, Harald Åsegaard, Vidar Berget.

Sak 22/09: Referat fra styremøte 18. mars 2009
Vedtak: Godkjent.

Sak 23/09: Forslag om felles forvaltningskonsulent
De «gamle» borettslagene på Etterstad har samme forvaltningskonsulent. Han skal snart gå av med pensjon. Samtidig har OBOS overtatt som forretningsfører for alle selskapene på Etterstad unntatt Etterstadkroken 5 h. Knud og Etterstad Vest har diskutert muligheten for å få én felles forvaltningskonsulent for hele Etterstad.

Vedtak: Dette må selvfølgelig avgjøres av de enkelte boligselskaper, men de tilstedeværende så positivt på ideen. Knud undersøker med OBOS om dette er en mulighet. Harald undersøker hvordan de andre i Etterstadkroken stiller seg.

Sak 24/09: Sommerfest
Nå finnes det frivillige, men det er for sent å sette i gang nå.

Vedtak: I år oppfordre vi til deltagelse på festen på Vålerenga, men vi nedsetter en festkomite som begynner med sitt arbeid i slutten av 2009.

Sak 25/09: Hva skjer med Alna
Kommunedelplanen for Alna miljøpark vil antagelig foreligge for politisk behandling i løpet av høsten. Det legges opp til sammenhengende turvei og åpning langs hele elva. Et usikkert punkt er Alnabruterminalen, der utbyggere ønsker et alternativ der deler av elva som er åpne i dag lukkes, og det ikke åpnes noe sted. Alle kommunale etater holder imidlertid på den blå-grønne politikken. I vårt område er det bl.a. forslag om åpning av Svartdalsbekken, og gjennom Jøtultomta (Enebakkveien 69).

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 26/09: Engangsgriller
Vi tilskrev Friluftsetaten og ba om «engangsgrillsøppelkasse» på Sletta. Dette er imidlertid et ansvar for bydelen. Friluftsetaten har allerede oversendt saken til Bydel Gamle Oslo.
Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 27/09: Turvei til Østensjø
Turvei gjennom Svartdalen til Østenjø og Østmarka ble stengt på grunn av ras i mars. Det er ennå ikke gjort utbedringer.
Vedtak: Vi tilskriver Friluftsetaten og spør når turveien åpnes.

Sak 28/09: Nytt søppelsystem
Flere av boligselskapene ønsker nytt søppelsystem, og det ses på mulighetene for samarbeid om bestilling.
Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 29/09: Neste møte
Knut er fraværende det meste av sommeren pga operasjon.

Vedtak: Vi kaller eventuelt inn møte hvis det skulle oppstå noen kriser, ellers blir neste møte til høsten.