Bryn kollektivknutepunkt

Det utredes nå et nytt kollektivknutepunkt på Bryn. I tillegg til Bryn stasjon (jernbane) og Brynseng stasjon (T-bane), skal det også bli bussterminal. I dag er det bare buss 23, 24 og 73 som går hit.


Men fremtiden kan bli annerledes. Det er snakk om at 78 skal ha endeholdeplass her i stedet for Bryn senter). Det er også snakk om at enten 20 eller 21 skal forlenges, slik at de har endeholdeplass på Bryn. 37-bussen er også en mulighet som utredes. D.v.s. at den går som i dag Etterstad Vest, Etterstad Sør og så bort Etterstadkroken til Bryn før den går til Helsfyr. Litt surt for de på Etterstad Nord og i Etterstadsvingen som får lenger tur hjem, men sikkert meget populært i Etterstadkroken. Det skal imidlertid i prinsippet ikke være gjennomkjøring til Brynsengfaret, så det er usikkert om dette blir noe av. I tillegg er det meningen at 10 regionbusser fra nordøst skal få endeholdeplass her, i stedet for å kjøre helt inn i sentrum.

Plasseringen er ennå ikke bestemt, men en utredning lister opp flere alternativer:


I stedet for villaene i Nils Hansens vei, på utvidet bro over Alna og jernbanen, og lokk på begge sider av T-banestasjonen. Alle disse mulighetene er vurdert. ut fra utredningen ser det imidlertid ut til at terminal i Østensjøveien er det mest sannsynlige alternativet:


Det er god plass til utvidelse på begge sider av veien. Slik ser man for seg terminalen. (Kilkk på bildet for å se en større versjon)


Og som vi ser, så er det tak over bussterminalen. Fordi avstanden mellom særlig tog og T-bane er lenger enn ønskelig, foreslår utredningen å lage et sammenhengende tak over terminalområdet.