Referat fra styremøte 17. februar 2010

Til stede: Knud Therkildsen, Anna Marie Thams Wulfsberg, Kari Hogseth, Harald Åsegaard, Vidar Berget.
Forfall: Svein Amdal, Turid Monsen

Sak 01.10: Referat fra møtet 24. november.
Vedtak: Godkjent, men det ble påpekt at det ikke fremgikk hvem som var til stede. Dette bør unngås for fremtiden.

Sak 02/10: Utbygging i Brynsengfaret
Det foreligger nå et tredje reguleringsforslag for området Brynsengfaret 8-12. Utbygger ønsker nå en utbygging med hovedsaklig næringsbygg, og mye høyere blokker ytterst mot turveien. Som foreslått i mail, har Knud og Vidar skrevet en uttalelse. Noen hovedpunkter:
1) Det er viktig at det ikke åpnes for gjennomkjøring.
2) Området egner seg meget godt for boliger, og bør brukes til boligformål (evt. hotell)
3) Området langs Flaenbekken bør opparbeides parkmessig.
4) Bebyggelsen bør ligge mest mulig nord og øst, både mht plassering og høyder.
5) Parkeringskrav bør ses i sammenheng med situasjonen i hele Etterstad-Bryn området.
6) Utbyggingen gjør det ennå mer påkrevet å gjøre noe med skoleveien fra Etterstadkroken.

Vedtak: Godkjent. Et viktig punkt er dessuten situasjonen for eksisterende biltrafikk. Harald tar opp dette i Etterstadkroken vel og garasjelag. Det er mulig at brukere av veien (Etterstadkroken og Øst) bør se sammen på mulighetene for en bedre organisering.

Sak 03/10: Søppelsystemer
Etterstadkroken har nå erstattet sine skur og mengder med søppelcontainere med et nytt og moderne søppelsystem. I tillegg til å kreve mindre plass, vil det også medføre store besparinger. Etterstad Vest er i ferd med å gjøre det samme (forslag til generalforsamlingen 17. februar.
Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 04/10: Jøtultomta.
Planer om permanent sperring av Alna med høybygg rett nedenfor Svartdalsparken er blitt avvist i Plan- og bygningsetaten, som forlanger full åpning av Kværnerfossen gjennom området.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 05/10: Rundkjøring, Østensjøveien.

I krysset Tvetenveien-Østensjøveien skal det bli rundkjøring i stedet for trafikklys. Dette henger delvis sammen med at gjennomgangstrafikken skal bort fra Østensjøveien og hele veien oppgraderes, delvis med ulykkebelastning i krysset.
Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 06/10: Bryn kollektivknutepunkt.

Det jobbes med planer om et utvidet kollektivknutepunkt på Brynseng. I tillegg til busser som allerede går der, er forlengelse av en eksisterende stamlinje (20, 21 eller 37) til Brynseng vurdert. Flere plasseringer av bussterminal har vært vurdert. Den mest sannsynlige ser ut til å bli en plassering langs gaten i Østensjøveien, men også «villakvarteret» (hjørnet Nils Hansens vei – Østensjøveien) og plasseringer på lokk over T-bane diskuteres.
Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 07/10: Alna og terminalen
Det ser nå ut til at de tre største partiene – Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet – går fra løftene om gjenåpning av Alna. I stedet blir Alna lukket over nye 170 meter. Det blir heller ingen turvei. Ny D10 vil bli et slags fortau langs en utvidet, 4-felts Alfasetvei.
Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 08/10 Styremøter fremover
Vedtak: Vi fortsetter som hovedregel med siste tirsdag i måneden, kl. 18.30, men neste gang blir det tirsdag etter palmesøndag. Vi flytter styremøtet til tirsdag 23. mars. Men ellers har vi styremøter 27. april og 25. mai.
Forøvrig bør det alltid stå både tid og sted i innkalling, da nye styremedlemmer ikke nødvendigvis vet hvor Etterstad Vel har styrerom. Vi skriver til styrene nå før generalforsamlingene, og minner om at man skal velge medlem av styret. Samtidig ber vi om frivillige til sommerfesten.