Klimavennlig nybygg i Østensjøveien 27

Byggeplaner i Østensjøveien

I 2008 fortalte vi om utbyggingsplaner i Østensjøveien 27 – altså eiendommen ved siden av Nordox-fabrikken. All bebyggelse på tomten skal rives, og helt nye bygninger oppføres.

Planene er nå vedtatt i bystyret. Her er en skisse av det planlagte bygget sett fra baksiden (altså siden vekk fra Østensjøveien).

Her er en mer detaljert tegning av gårdsrommet: (Nå er det jo ikke sikkert bygget blir akkurat slik. Den vedtatte reguleringsplanen er ikke så detaljert, og så vidt vi forstår er det minst to forskjellige utkast)

Dette er et «forbildeprosjekt» – et FutureBuilt-hus. Det innebærer bl.a at klimagassutslipp fra energibruk, materialbruk og transport skal reduseres med 50% i forhold til det som er vanlig i dag. Bygget blir mer miljøvennlig enn såkalte passivhus. Her er bygget slik arkitektene tenker seg det sett fra Østensjøveien. (Selv om vi har en mistanke om at tegneren ikke har hatt noe særlig forhold til at Østensjøveien faktisk skal her.)


Det planlegges nå kontorer (samt forretning i første etasje mot Østensjøveien). Men langsiktige planer for området tilsier mer boliger når Østensjøveien bygges om og får mindre trafikk. Blokkene som strekker seg innover i kvartalet skal derfor bygges slik at de senere kan konverteres til boliger.