Referat fra styremøte 12. juni 2012

Til stede: Knud Therkildsen, Anna MarieThams Wulfsberg, Bjørg Bjerknes, Steinar Nilsen, Bente Eklund, Vidar Berget.

Sak 27/12: Referat fra møte 8. mai 2012

Vedtak: Godkjent

Sak 28/12: Sommerfest i juni (Øystein og Chris)
Det har vist seg at mange trodde arrangementet var Etterstad vels sommerfest. Det er fare for at mange da ventet et mer inkluderende hovedinnslag en Øystein-prosjektet, som i følge egne hjemmesider «ønsker at hvert barn og hver familie i Norge og verden skal høre evangeliet om Jesus Kristus og lære å leve i det».

Vedtak: Vi synes at et slikt arrangement er utmerket – for de som kjenner innholdet og ønsker det. Vi synes det ville være mer naturlig om man hadde holdt arrangementet i parken utenfor Vålerenga kirke rett etter en gudstjeneste. Vi tilskriver arrangørene og foreslår at det gjøres slik et annet år.

Sak 29/12: Sommerfest på sletta.
Festen avholdes 25. august. Plakater kommer snart.

Vedtak: V prøver å få med flere fra styrene til å jobbe med feten.

Sak 30/12: Rusken langs Alna

Ruskensekretariatet utelukker ikke midler, men vil ha et budsjett over hvor mye til hver organisasjon. Dette forutsetter avtale om deltakelse på forhånd, og utelukker at vi får noe på plass før sommerferien.

Vedtak:
Dugnad utsettes. (høst 2012/vår 2013)

Sak 31/12: Turvei til Kværner
I løpet av kort tid er Alnastien ikke bare blitt en meget populær turvei, men også en viktig ferdselsåre mellom oss og Kværner.

Vedtak: Det er for galt om denne bare skal kunne brukes utenom arbeidstid noen få måneder midt på sommeren. Friluftsetaten (nå Bymiljøetaten) har tradisjonelt ikke villet belyse turveier bortsett fra langs Akerselva, men her er det på tide å gjøre unntak.

Sak 32/12: Buss 37
Vi har fått et noe latterlig svar fra Statsministerens kontor der det står at det står at «det er dessverre ikke mulig for statsministeren å gå inn i enkeltsaker»

Vedtak: Vi skriver tilbake og foreslår at SMK følger samme prinsipp som Oslo kommune – hvis noen andre har ansvaret, sørger den som får henvendelsen fra publikum for å sende den til rette vedkommende.

Sak 33/12: Turvei D10 – Tveten bro
Mellom Bryn og Smalvollen er turveien langs Alna problematisk. Bymiljøetaten har derfor lenge arbeidet med planer om utbedring av denne, bl.a. en bordgang i skråningen mot Jernbanen der fortau mangler i Jernbaneveien etter Tveten bro. I den forbindelse ble Jernbaneverket tilskrevet. I svaret opplyser Jernbaneverket følgende:
«Jernbaneverket planlegger oppstart fornyelse av HB i 2013, og vil i den sammenheng rive gangbroen over HB ved Fyrstikkbakken/Smalvollveien. Det er fortsatt usikkert når broen vil bli fjernet. Broen eies av Jernbaneverket. Det er derfor vanskelig å si noe om Bymiljøetatens planer før dette er avklart.»
Det innebærer i praksis at det ikke lenger vil være noen turvei langs Alna ovenfor Brynstasjon. Det er ingen andre krysningsmuligheter for turgjengere.

Vedtak: Vi protesterer mot dette.

Sak 34/12: Tagging i undergang til T-bane
Til den vanlige taggingen er det nå tilføyd rasistiske slagord.

Vedtak: Anna Marie tar opp dette med Bymiljøetaten.
(Når referatet skrives neste dag er all tagging allerede borte!)

Sak 35/12: Lekemuligheter
Sigrid Westeng Odden, representant for en lekeplass-komite bestående av foreldre på Etterstad møtte. De ønsker sterkt en felles satsing på lekemuligheter som diskutert på forrige møte. Muligheten for å legge til rette for ballspill, grillplasser mm på sletta ble også diskutert.

Vedtak: Etterstad vel støtter dette. Det er viktig å få engasjert flere foreldre, og alle oppfordres til å be aktuelle personer i egne lag om å ta kontakt med Sigrid.
Kontaktinformasjon:

Sak 36/12: Møter fremover

Vedtak:
Tirsdag 21. august – sommerfestmøte (18.30)
Tirsdag 28. august – styremøte (med påfølgende styremiddag – Pizzanini Kværner)
tirsdag 25. september – årsmøte