Referat fra styremøte 13. november 2012

Til stede: Bente Ekelund, Bjørg Bjerknes, Knud Therkildsen, Vidar Berget, Geir Haatveit, Pål Bakkevig

Sak 45/12: Referat fra møte 28. august 2012

Vedtak: Utsatt – referat foreligger ikke.

Sak 46/12: Etterstadtoppen

Bygging starter snart. OBOS leier tomt av Oslo kommune til rigg – mellom egen tomt om barnehagen. Kommunen har satt strenge krav til bevaring av trær, både her og inne på byggeområdet.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 47/12: Skole i Brynsengfaret
Ikke alle er like fornøyde med skoleplanene. NCC har satt en advokat på saken, og mener at reguleringsplan for skole bør stanses.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 48/12: Dugnad
Vi har prøvd å få støtte fra Ruskenaksjonen til dugnad langs Alna, slik det ble gjort før. Kravene til budsjett inkludert deltakelse fra frivillige organisasjoner gjorde imidlertid dette så komplisert at dugnaden ble utsatt.

Vedtak: Vi søker på nytt, selv om vi må basere oss på gjetning mht hvem som deltar. Hvis søknaden avvises betaler vi bidrag til de deltagende organisasjonene av egen kasse, og bruker dette som grunnlag for ny søknad.

Sak 49/12: Avtale EKTV-Etterstadtoppen
Etterstadtoppen har skrevet avtale med EKTV om en utvidelse av aksjekapitalen der Etterstadtoppen kjøper 380 aksjer i EKTV og tilkobles EKTVs nett. Det finnes nå en «oppskrift» på hvordan dette gjøres, som kan anvendes på andre som eventuelt ønsker å være med.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 50/12: Lekeplass
Vi har tidligere snakket om en større felles lekeplass med mer attraktive lekeapparater enn det et enkelt boligselskap kan ta seg råd til alene. Samtidig sitter vi med et grendehusfond, der innbetalingene er stanset, og det under ingen omstendigheter er nok penger til noe som helst slags grendehus.

Vedtak: Vi åper for at Etterstad vel etter forhandlinger med kommunen kan bruke av fondet til å investere i lekeplass. Hvis noen av boligselskapene kommer med innvendinger, fremlegges eventuelt saken for årsmøtet.

Sak 51/12: Nye medlemmer

Vedtak: Så snart Eitilstad har et Tillitsmannsutvalg på plass, inviterer vi til medlemsskap.

Sak 52/12: Breivollen – POR
Plan- og bygningsetaten har utarbeidet en høringsutkast til Prinsipplan for det offentlige rom på Breivoll.. Dette er et første skritt i planer om en utvikling av Breivoll-området som kan minne om Ensjø-byen. Det antydes 3000 boliger og 20000 arbeidsplasser. Breivollen blir en ytterkant av det som kalles «Hovinbyen», som ser ut til å bestå av stort sett all by sør for markagrensen mellom banene mot Gjøvik og Lillestrøm – unntatt Etterstad. Totalt snakkes det om å bygge 20000-35000 boliger i Hovinbyen.
Det legges opp til å bevare grøntområdene langs Alna, samtidig som man øker tilgjengeligheten og skaper tverrforbindelser.

Vedtak: Tatt til orientering.