Referat fra styremøte 29. januar 2013

Til stede: Bjørg Bjerknes, Knud Therkildsen, Vidar Berget, Geir Haatveit, Anna Marie Thams Wulfsberg, Harald Åsegård, Dag-Egil Bull Sletholt

Sak 01/13: Referat fra møte 18. desember 2012

Vedtak: Godkjent.

Sak 02/13: Grønvoll park – Grenseveien 91
I tidligere møter har vi sett på planer for disse områdene. Det het da at det ved bygging av boliger i Grenseveien 91 ville uteområdene anlegges slik at de ble som en del av parken. Tegninger som nå foreligger viser en blokk som ligger slik til at den dekker en del av det man tidligere har sett for seg som park.

Grønvoll Park

Den omtalte blokken i rød sirkel

Vedtak: Vi finner plasseringen av denne blokken uheldig, og tar dette opp med PBE.

Sak 03/13: Valle Hovin – Vålerenga stadion
Vi har tidligere behandlet denne saken og uttalt oss mot nedbygging av friområder utover det som må til for å få bygget ny stadion. I tillegg til alternativene 1-6 som har vært kunngjort tidligere, har det nå kommet til alternativ 7, 8, 9 og 10. I disse alternativene blir ytterligere friområder bygget ut. Dette går også ut over sammenhengen i grøntdraget fra Ensjø via Grønvoll park til restene av friområde på Valle Hovin. Grøntarealene reduseres med 3394 m2. De nye forslagene er en politisk bestilling, som sterkt frarådes av Plan- og bygningsetaten.

Vedtak: Vi protesterer mot dette. Siden dette er en politisk styrt sak der Plan- og bygningsetatens synspunkter er sammenfallende med våre, tilskriver vi partigruppene.

Sak 04/13: Brakke i Etterstadsletta 2
Gårdreform snø og grønt eier en bit av det regulerte friområdet mellom Etterstad I og Operasjon Ved. De har nå fremmet planer for Plan- og bygningsetaten om å bygge en sanitærbrakke på 2,4×6 meter.

Vedtak: Brakken vil være midlertidig, og må fjernes når leieforholdet opphører. Vi har ingen innvendinger mot oppføring av brakken. Derimot synes vi det er på tide at kommunen foretar seg noe i forhold til vedtaket om at dette skal være friområde – område for lek. Vi ber i første gang bydelen om å ta opp saken.

Sak 05/13: Helsfyr Panorama bygges ut.
Det er planer om et nytt bygg tilknyttet det gamle, mellom nåværende Helsfyr Panorama og Hovin skole.

Vedtak: Vi har ingen innvendinger mot dette.

Sak 06/13: Lekeplasskomite
Vi har nå to medlemmer i komiteen. Anna Marie og Stig.

Vedtak. Vi informerer gjennom nettsider og andre kanaler, og oppfordrer styrene til å finne interesserte foreldre.

sak 07/13: Kampen og Vålerenga seniorsenter
Bydelsutvalget fattet i budsjettvedtak for 2013 følgende vedtak: «Rammen for enhet for informasjon og kultur reduseres med 0,8 mill tilsvarende 1,5 årsverk knyttet til nedleggesle av Kampen og Vålerenga seniorsenter». Brukere vil få tilbud ved Kampen Omsorg + (drevet av Kirkens bymisjon). De hadde bedt om å få beholde en aktivitør fra Kampen og Vålerenga seniorsenter, og Bydelsutvalget hadde i et verbalvedtak bedt om at dette vurderes. Konklusjonen ble at «Bydelsdirektøren finner det urimelig å subsidiere driften der [Omsorg +] ytterligere…»

Vedtak: Vi beklager nedleggelsen.

Sak 08/13: Handlingsplan mot støy 2013-2018
Oslo skal ha en handlingsplan ferdig innen 1. oktober, og ønsker tidlig medvirkning. Merknader må sendes inn til Bymiljøetaten innen 15. mars 2013.
Dette er ny informasjon som ingen har fått satt seg ordentlig inn i ennå. Relevant informasjon finnes på http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/miljo/stoy.

Vedtak: Vi jobber med dette fram mot møtet 26. februar.

(På møtet prøvde vi å finne forklaringer på at støykartet ikke viste mer støy fra toget. Det viser seg at forklaringen var enklere enn antatt – se illustrasjon)
støy