Referat fra styremøte 25. februar 2014

Til stede: Knud Therkildsen, Dag-Egil Bull Sletholt, Anna Maria Thams Wulfsber, Geir Haatveit, Vidar Berget, og Øyvind Lunde Elgstøen (under siste sak).

Sak 01/14: Referat fra møte 10. desember 2013

Vedtak: Godkjent.

Sak 02/14. Ny skole i Brynsengfaret – trafikk og uteplan.
Det foreligger nå en trafikkanalyse i reguleringssaken. Det gjengis to trafikktellinger. I ettermiddagsrush 60 kjøretøy i timen (45 inn, 15 ut). I morgenrush 67 kjøretøy i timen. Det står at dette burde tilsi god avvikling. Men fordi det ikke reellt er 2 kjørefelt, ble det telt 11 møtesituasjoner i ettermiddagsrush – altså de fleste ganger noen prøvde å kjøre ut av Etterstadkroken. Ut fra undersøkelser av kjøring til skole, regner man med at størrelsen på skolen vil tilsi ca. 120 kjøretøy i timen i rushtiden. Selv om dette er fordelt på to sider av skolen, vil det si en voldsom økning i forhold til dagens 60, avhengig av hvor elevene kommer fra.
Mulige løsninger som foreslås er parkeringsforbud i flere varianter. Enten hele Etterstadkroken, eller deler for å lage møteplasser. Eventuelt bare i skolens åpningstid.
Det er sett på hvor elevene kan antas å komme fra, ut fra innbyggertall i tilstøtende roder. Konklusjonen blir at det er mest sannsynlig at 77 prosent av elevene skal komme fra Etterstad.
Uteområdet er tegnet opp med en rundkjøring («Kiss and ride») på begge sider av skolen. Det er også detaljerte planer for lekeapparater mm. (vil ble lagt ut på etterstad.no).

Vedtak: Vi mener at Etterstadkroken og omliggende trafikkområder – bl.a. på Etterstad Øst bør oppgraderes for å løse problemene. Vi foreslår at kommunen gjør dette i samarbeid med Etterstad Øst. Brev bør foreligge i utkast før styremøte i Etterstad Øst. Bør også tas opp med selskapene i Etterstadkroken før brev sendes.

Sak 03/14. Grenseveien 80/82
Det har vært planlagt utbygging her et par år, men de siste planene ser ut til å øke omfanget, slik at det blir en stor og dominerende bygning.

Vedtak: Tatt til orientering. Berører ikke oss i den grad at vi uttaler oss.

Sak 04/14 Vegkart
Statens vegvesen har lagt ut et nytt kart på sine sider. Det gir anledning til å søke på – og få opp i kartet – en lang rekke forhold som gjelder veg og trafikk. Mange forholdsvis uinteressante for et vel, men man kan f.eks. søke på trafikkulykker, og få opp trafikkulykker i sitt område, med opplysninger om tid, type ulykke, involverte kjøretøy, grad av skade, etc. Det er også mulig å få opp trafikkmengde på veier der dette foreligger (f.eks. E6, Ensjøveien, Tvetenveien, Gladengveien, ikke Etterstadsletta eller Rolf Hofmos gate).

Vedtak: Tatt til orientering.


Sak 05/14: Utbyggingsavtale, Østensjøveien 16

EBY starter forhandlinger om utbyggingsavtale. Det gjelder bl.a. gangvei i området, del av planlagt gangvei mellom «Knuteparken» og «Surstoffparken» i utkast til VPOR for Brynområdet.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 06/14: Utbyggingsavtale, Grenseveien 97

Også her starter forhandlinger om utbyggingsavtale. Dette gjelder opparbeidelse av Grønvoll plass og Sentral tverrforbindelse mellom Malerhaugveien og Grønvoll allé.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 07/14: Etterstadgata 2-4
Denne saken er så gammel at dokumenter ikke er tilgjengelig i Saksinnsyn på internett. De to siste dokumentene (og de eneste siden mai 2013) heter: «Varsel om avslutning av plansak» og «Avslutning av plansak».

Vedtak: Vi må undersøke om saken faktisk er avsluttet, og hva som skjer nå.

Sak 08/14: Årsmøte i KUV 25. mars
Vedtak: Vidar går.

Sak 09/14: Årsmøte i VFO (Velenes fellesorganisasjon) 15. mars

Vedtak: Knud går.

Sak 10/14: Sommerfest
Vedtak: Vi holder festen lørdag 23. august, men sjekker tid for Internasjonal Torgdag. [Tidspunkt for internasjonal torgdag ser ikke ut til å være fastlagt. Men vi vet at arrangementet var nest siste helg i august i 2002-2004, og helgen nærmest månedsskiftet august/september siden 2005.]
Oslo Radioorkester inviteres. Vi lager en midlertidig plakat som settes opp i mai, og en ny ca. 1. august.

Sak 11/14: Skilt – Sporveisverkstedet
Etterstad Øst har mottatt varsel om at Sporveien har tenkt å sette opp skilt med lys på verkstedet. De ønsker å protestere mot dette.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 12/14: Håndverkere
De forskjellige boligselskapene har gjennom årene gjort seg erfaringer med håndverkere og entrepenører av med varierende serviceinnstilling og kvalitet. Det kunne være fordelaktig om vi utvekslet erfaringer om dette.

Vedtak: Geir oppretter et dokument der alle kan legge inn informasjon.

Sak 13/14: Arbeider på jernbanebro
Nygård har mottatt nabovarsel med bl.a. følgende tekst:
Jernbaneverket Utbygging skal i perioden fra 2014 til 2017 jobbe med enkelte fornyelsestiltak på Hovedbanen og Godssporet mellom Etterstad og Lillestrøm. Fullstendig fornyelse av strekningen er planlagt fra 2018. COWI AS søker på vegne av tiltaksaver Jernbaneverket om riving av eksisterende bru og oppføring av ny bru for Godssporet på gnr./bnr. 135/53.

Vedtak: Vi må undersøke hva dette betyr for turveien.