Referat fra styremøte 19. juni 2014

Til stede: Knud Therkildsen, Liv-Kari Nylænd, Vidar Berget, og Øyvind Lunde Elgstøen.

Sak 028/14: Referat fra møte 1. april

Vedtak: Godkjent.

Sak 29/14: Sommerfest
Sommerfestmøtet ble lite vellykket. Vanskelig å få brukbart oppmøte på denne tiden av året. Nord, Vålen og Vest har foreløpig stilt med 2 medlemmer hver til sommerfestkomite. Oslo Radioorkester er avtalt. Vi venter på svar fra ridesenteret.

Vedtak: Vi prøver igjen i de to første ukene i august. Alle oppfordres til å si fra om datoer når de ikke kan. Vi prøver å få opp oppslag i oppgangene så snart som mulig. Boligselskapene oppfordres igjen til å stille med to representanter hver.

Sak 30/14: Lekeplass

Vedtak: Vi prøver å få aktivisert lekeplasskomiteen i løpet av sommeren. Vi ser også på muligheten for voksentrening i tilknytning til lekeplassen.

Sak 31/14 Dugnad til høsten
Søknad om støtte fra Ruskenaksjonen har vært vanskelig. De ville ha beskjed på forhånd om antall deltakere, etc.

Vedtak: Vi prøver å få med VIF håndball eventuelt korpset eller annen gruppe. Vi betaler en påskjønnelse etter oppslutning og innsats, og søker i ettertid på nytt. Dag for dugnad: 14. oktober.

Sak 32/14: Ombygging av Bryn stasjon

Jernbaneverket arbeider med ombygging av Bryn stasjon. Målsetningen er en moderne stasjon, med forbedret gang- og sykkelforbindelse, som er tilpasset Alnaelva og verneverdige bygninger.
Alternativ 1 og 2 er forkastet. Alternativ 3 har en innebygget rampe ned fra Østensjøveien til mellomplattform. Det frarådes fordi reampens lengde (116 meter) skaper konflikt i forhold til verneinteressene.
Det er alternativ 4 som anbefales. Derer det hovedatkomst med trapp og heis fra Østensjøveien til plattformende, og en atkomst i en ny trappekonstruksjon i andre enden av plattformen. Dagens bro over Alna stenges med gjerde og låst port.
Alle alternativene forutsetter inngrep i elva, men i de deler som allerede er sterkt modifisert – altså nedstrøms Østensjøbekken. Slik det er i dag er mellomplatformen for smal. Dette løses ved å flytte et spor til andre siden av bruundamentet til Østensjøbrua – altså der elva renner i dag. Elven flyttes tilsvarende. Det hevdes at prosjektet gir mulighet til forbedring av dagens situasjon ved å «konstruere et nytt elveløp etter mer moderne og økologiske prinsipper.
Østensjøbrua blir utvidet, for å gi plass til bussholdeplass.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 33/14: Planer for Arnljot Gellines vei
Til møtet forelå det noen fotomontasjer som viser foreslåtte bygg fra forskjellige vinkler.

Vedtak: Tatt til orientering.

Sak 34/14: Biskop Jens Nilssøns gate 5
Etaten avviser møte mellom utbygger og etatens direktør (se sak 025/14).

Vedtak: Tatt til orientering.